Röviddel a szülés után hunyt el egy 27 éves anyuka, halálát a koronavírus-fertőzése nagyban befolyásolta

2020 Március 21. • Szerző: Papás Mamás Magazin

A 27 éves nő a koronavírus hatodik halálos áldozata Lengyelországban, világszerte pedig az egyik legfiatalabb .

Néhány nappal császármetszése után belehalt a koronavírus-fertőzés szövődményeibe egy fiatal nő Lengyelországban - írja a The Sun.

A 27 éves anyuka teljesen egészséges volt, semmilyen más alapbetegséggel nem rendelkezett. A nő valószínűleg a saját édesanyjától kapta el a betegséget, aki nem sokkal korábban Olaszországban fertőződött meg. A 27 éves nő a koronavírus egyik legfiatalabb áldozata, aki nem élte túl a fertőzést. Egyelőre nem tudni, hogy az újszülött  baba is fertőzött vagy sem - írja a The Sun.

Lengyel lapinformációk szerint azonban a fiatal nő halálának közvetlen oka valószínűleg nem a koronavírus, hanem a szepszis volt. Az Egészségügyi Minisztérium szóvivője Wojciech Andrusiewicz arról tájékoztatott, hogy a koronavírus-fertőzés ebben az esetben nem volt jelentéktelen. A koronavírus befolyásolja az immunrendszert és összefügg más betegségekkel - tette hozzá.

- A beteget 7 nappal a császármetszés után hospitalizálták. A kórházi ápolás tizenharmadik napján a beteg szeptikus állapota miatt műtétre szorult a fertőzés eltávolítására. A műtét után 12 órával a beteg szíve megállt, és már újraélesztéssel sem lehetett rajta segíteni - közölte Dr. Andrzej Cieślok, az Łańcut-i kórház képviselője.

A fotó csak illusztráció, forrás: Freepik