Nem engedi az anyósának az anyuka, hogy felvegye az újszülött babájukat - Ez az oka

Nem engedi az anyósának az anya, hogy felvegye az unokát, amíg előtte le nem zuhanyozik.
A fotó csak illusztráció.

Egy újdonsült anyuka írt be nemrég a brit Mirror magazin egyik rovatába, ahol egy komoly dilemmájáról számolt be. Mint a legtöbb édesanya, ő is mindentől félti a kisbabáját, és most arra készül, hogy egyszerűen megtiltja anyóságak, hogy bármikor felvegye a babáját.

Erre jó oka is van, ugyanis az anyós erős dohányos, és kellemetlenül füstszagúak a ruhái.
A fiatal édesanya azon aggódik, hogy a ruhákra és bútorokra kifújt füst ártalmas lehet a csecsemőkre és gyermekek nézve, mert szerinte ez már ez is passzív dohányzásnak számít.


A fotó csak illusztráció (forrás: Freepik)

- A férjem és én úgy döntöttünk, hogy miután az anyósom dohányzik, le kell zuhanyoznia és le kell cserélnie a ruháit, ha fel szeretné venni a babát - jelentette ki a nő.

Az anyuka sietett azt is hozzátenni, hogy eszébe sincs kiközösíteni a nagymamát a családból, csak egyszerűen nem szeretné, ha valaki füstös ruhában fogdosná össze a kisbabáját.

A lap újságírója válaszolt az anyuka kérdésére, és azt írta "nem tud róla, hogy a füst ilyen formában ártana a csecsemőknek, de azért figyelemreméltó, hogy komolyan veszi kisbabája egészségét".

Passzív dohányzás árt a magzatnak, babáknak

Ebben a cikkünkben beszámoltunk arról, hogy tudományos bizonyítékok vannak arra, hogy a várandós nőket érő környezeti hatások a magzat fejlődését jelentősen befolyásolják. Legújabb kutatások szerint az eddig feltételezettnél is súlyosabb következményei vannak annak, ha egy kismama dohányzik vagy a környezetében cigarettáznak, mivel a magzat génjei úgy módosulnak, hogy annak nyomai még az unokákban is felfedezhetők lesznek. Olvass tovább »»