Naponta két liter kólát és több energiaitalt ivott meg a terhes anyuka, függősége vezethetett a tragédiához

2020 Június 05.

Még akkor sem bírta abbahagyni a mértéktelen kóla és energiaital fogyasztást az új-zélandi anyuka, amikor újra teherbe esett.

Az új-zélandi Amy Louise Thrope már két éve elhunyt, ám csak most bizonyosodott be róla, hogy a túlzott kólafogyasztás okozhatta a halálát - írja a DailyMail.

Epilepsziás volt a háromgyerekes anyuka

A háromgyermekes édesanyát 15 hetes terhesen, még 2018-ban találták holtan otthonában. Az édesanyának több egészségügyi problémája volt, és bár egyértelműen bizonyítani nem tudták, valószínűleg epilepsziával is küzdött, amire gyógyszereket is írtak fel neki. A nő rohamai az újabb várandóssága idején még inkább súlyosbodtak, de az anyuka az újabb gyógykezeléseket és orvosi tanácsokat elutasította, és sajnos nem sokkal később rá meghalt.

Naponta két liter kólát ivott meg, még terhesen is

Amy párja a halottkémnek beszámolt arról, hogy kedvese minden nap körülbelül két liter kólát és fél liter energiaitalt ivott meg. A halottkém ezek után konzultált Amy kezelőorvosával is, aki azon a meggyőződésen volt: valószínű, hogy a várandós hölgy a túlzott koffeinbevitel miatt volt jobban kitéve a rohamoknak.

Védőnő: babavárás alatt kerüljük a koffeint

Ellentmondásos vélekedéseket lehet hallani arról, hogy szabad-e vagy sem koffeint fogyasztani a várandósság idején, ha a kismama amúgy egészséges. Hérák Anita védőnő ebben a cikkben részletezi, mi a jelenlegi irányadó vélekedés.

A kezdőfotó csak illusztráció, forrás: Freepik