Mire kell gondolni a konyha berendezésénél?

2022 Május 12.

Konyhája berendezésére készül? Ha teljes berendezésről van szó - bútorok, készülékek, eszközök és kiegészítők -, akkor ez több százezer forintos vagy annál is nagyobb kiadást jelent. Nemcsak ennek az összegnek a fontossága miatt kell tehát kellő figyelmet fordítania a konyhára. ("Szponzorált cikk")


Mielőtt elkezdené megtervezni a konkrét kialakítást és elrendezést, alaposan elemezze és vizsgálja meg azt a helyet, ahol a konyha elhelyezkedik. Ha még csak az építkezés tervezési szakaszában van, vegye figyelembe, hogy a konyhát külön helyiségként szeretné-e kialakítani, vagy az a nappali része lesz, ahogyan az manapság divatos.

Mindkét koncepciónak megvannak az előnyei és hátrányai. A kisebb, különálló helyiséget főzés közben lezárhatja, és könnyen kiszellőztetheti. Másrészt, ha a konyhát nem tudja ilyen módon elszigetelni, fel kell készülnie arra, hogy még a legerősebb páraelszívóval sem tudja elkerülni, hogy a gőz a ház nagy részébe jusson - ez pedig nem feltétlenül kellemes dolog. Ha például szeret otthon steaket sütni, a magas hőmérséklet miatt az egész helyiség kellemetlenül füstölni fog.

A nappaliba integrált konyha előnye azonban az, hogy az ételkészítés közben is kommunikálhat a család többi tagjával vagy a látogatókkal. Emellett jó ötlet, ha a legdrágább lehetőséget is szem előtt tartja otthonában, a modern konyhák ugyanis gyakran szó szerint a design gyöngyszemei, és uralják a belső tereket.

Válassza ki tehát a megfelelő megoldást, és összpontosítson a konyhának kijelölt térre. Ezután jöhet a tényleges konyhatervezés.

Ki fog főzni a konyhában?

Nem az számít, hogy férfi vagy nő lesz-e, hanem a magassága. Valójában gyakran hiba, hogy a konyhát nem megfelelően rendezik be a munkalap magassága szempontjából. Ha Ön magasabb, válasszon 95 cm-es munkalap magasságot. Alacsonyabb emberek választhatják a 85 cm-es munkalap magasságot. Minden centiméter viszonylag fontos szerepet játszik.

Gondoljon a munkafelület koncepciójára

A konyhai elemek elrendezése az egyik legfontosabb dolog. Még itt is gyakran előfordulnak hibák. A konyhának rezonálnia kell a főzési folyamatra. Tehát a hűtőszekrény mellett kell lennie egy tárolóhelynek, mellette egy mosogatóval. Így megtisztíthatja és kimoshatja az összetevőket. A következő rész a tűzhely. A sütő mellett célszerű egy tárolóhelyet is kialakítani. Így gyorsan el tudja tenni a főzőlapot anélkül, hogy megégetné magát.

Gondoljon át minden részletet - az evőeszközök, tányérok, konyharuha horgok és egyéb apróságok elhelyezését. Így főzés közben jól fogja érezni magát a konyhában, és nem fog bosszankodni a megvalósítás során elfelejtett apróságok miatt.

A tervezés az Ön kezében van

A dizájnérzékenység nagyon egyéni dolog, ami mindenkinek jól áll. Ne hagyja magát becsapni az aktuális trendektől, és válasszon olyan konyhát, amelyik valóban tetszik. Csak így lesz vele elégedett hosszú éveken át.

 

 

Photo by Dmitry Zvolskiy from Pexels

 

Címkék: Színes hírek