Meghalt egy 5 napos baba: a szülők az orvosokat hibáztatják!

Az anyuka szerint a baba még most is élhetne, ha az orvosok észreveszik időben a fertőzést.

Meghalt az 5 napos Anna baba: a szülők az orvosokat hibáztatják - írja a blikk.hu.

Vanessza, a 22 éves anyuka terhességének 11. hetében fordult először orvosához, amikor hüvelyi fertőzést észlelt. Az orvosa mindössze annyit tanácsolt neki, hogy használjon intimbetétet. Vanessza állítja, hogy a baba későbbi vérmérgezése azért alakulhatott ki, mert ezt a terhesség alatti fertőzését nem kezelték ki.

A kismama fertőzése egyre súlyosabbá vált
Az állapotos kismama a 20. héten újra orvoshoz fordult, és még erősebb hüvelyi fertőzésre panaszkodott, ám még ekkor sem kezelték gyógyszeresen.

Anna baba a 35. hétre született meg
– A 35. hétben jártam, amikor éjjel elfolyt a magzatvizem. Berohantunk a kórházba. Nem indították meg a szülést, hanem infúziót adtak, illetve antibiotikumot 6 óránként. A másnapi szülésig én „nyitottan” feküdtem egy kórházi ágyon – meséli az anyuka. A kisbabát 36 órával később hozta világra az anyuka, és az első két órát együtt is töltötték, majd a kicsit elvitték megfigyelésre.

Az újszülött baba vérmérgezést kapott
– Egyszerűen máig nem értem, mi történt abban a pár napban, amikor megszületett a kislányunk, mindent rendben találtak. Majd két nap múlva a bőre elszíneződött, enni nem tudott – fűzte hozzá Ádám, az apuka.
A baba másnap már lélegeztető gépen volt, altatásban. Az újszülöttet átszállították egy közeli klinikára, ahol kiderült a babának vérmérgezése van. Pár órával később a szülők kezei között halt meg az 5 napos Anna.  

A koraszülöttek esetében a vérmérgezés az egyik leggyakoribb halálok, mivel a koraszülött babák immunrendszere még éretlen.

A fotó csak illusztráció, forrás: Pixabay