Gumicsizma a gyereknek – tanácsok a legjobb kiválasztásához

2022 Szeptember 13.

Egyre jobban tudatában vagyunk annak, hogy a szabadban eltöltött idő rendkívül fontos gyermekeink egészsége szempontjából. Ezáltal építjük immunitásukat és gondoskodunk a fizikai aktivitásuk fejlesztéséről. Érdemes észben tartani, hogy az uralkodó időjárási viszonyok nem állhatnak ennek útjába!

Az őszi hidegtől és esőtől függetlenül érdemes sétálni, játszani, természetet felfedezni. Egyetlen titka van: a megfelelő ruházat kiválasztása. Fontos, hogy a lurkó gardróbjában legyen esőkabát, jó minőségű védőnadrág, és persze nem hiányozhat egy szuper gyerek gumicsizma sem. Az optimális megoldás kiválasztását azonban alaposan át kell gondolni. Mire kell tehát figyelni vásárláskor?

Mikor lesz hasznos a gyerekeknek szánt esőcsizma?

Sokan azt gondolják, hogy a gyerek gumicsizma olyan lábbeli, ami csak akkor lesz hasznos, ha sok tócsa van odakint. Ekkor a gyerkőc jól elszórakozhat, ki-be ugrálhat a vízbe anélkül, hogy a cipője elázna. Azonban tisztában kell lennünk azzal a ténnyel, hogy ezt a funkciót nem minden gyerek gumicsizma tölti be. A kulcs az, hogy milyen megoldást választunk. Kétségtelen, hogy a legolcsóbb modellekbe történő befektetés nem lesz igazán sikeres, vagy egyszerűen csak egy idő után új cipőt kell vásárolnunk, mert az hamar beázik majd. Azt mindenképpen érdemes mérlegelni, hogy annak ellenére, hogy első blikkre azt gondolnánk, hogy ez a közkedvelt lábbeli típus csak esős időre számít cipőnek, valójában egy nagyon is multifunkcionális lábravaló. Ezért ha gyerekeknek vásárolunk gumicsizmát, érdemes odafigyelni a minőségére, hogy sok helyzetben élvezhessük ezt a megoldást. A gyerek gumicsizmák tavaszra és őszre egyaránt tökéletesek. A szabványos modellek mellett találunk olyan megoldásokat is, amelyeket szigeteléssel is elláttak, ami kétségtelenül remek ötlet. Az ilyen betétet bármikor eltávolíthatjuk vagy felhelyezhetjük, ezzel is nagyobb hőkomfortot biztosítva a csemetének. Az ilyen lábbelik sikeresen akceptálják a tél levonulását is, amikor kint erős olvadással van dolgunk. Emellett a gumicsizma kiváló választás különféle erdei túrákhoz, tóparti sétákhoz, érdekes kirándulásokhoz. Fontos azonban, hogy mindenképpen minőségi megoldásokat válasszunk, amelyeket a csúszásmentes talp különböztet meg a silányabb verzióktól.

Milyen szempontokat kell figyelembe venni vásárláskor?

Már említettük, hogy a gyerek gumicsizmák szempontjából kardinális a jó minőség. Az olcsóbb megoldások nagyon hamar csalódást okozhatnak, és könnyen lehet, hogy még csak kényelmesnek sem bizonyulnak a használat során. A gyermek esőcsizmának mindenekelőtt könnyűnek kell lennie, ugyanakkor nem szabad korlátoznia a gyermek lábát. Ezért érdemes a lehető legrugalmasabb és így a leginkább csúszásgátló talpú megoldásokat választani. Arra is érdemes odafigyelni, hogy a kiválasztott modell antibakteriális talpbetéttel rendelkezzen, amely garantálja az optimális légkeringést, ezzel megóvja a pici lábát az izzadástól és az esetleges horzsolásoktól. Ezeken túl, ügyelnünk kell a felsőrész magasságára is. Nem lehet sem túl magas, sem túl alacsony. A kisgyermek számára egy térdig érő megoldás jelentősen megnehezítené a járást, a túl alacsony csizma pedig nem töltené be a funkcióját, hiszen könnyen belefolyna a víz. Azt is érdemes megjegyezni, hogy egyes modellek egy további védőréteggel lehetnek felszerelve a felsőrész legtetején, ami egyszerűen úgy néz ki, mint a gyerkőc vádlijához igazodó heveder. Másoknál fogantyúk lehetnek a felső részen, ami minden bizonnyal megkönnyíti a szállítás procedúráját. Természetesen a gyártók mindent megtesznek azért, hogy széles választékot biztosítanak a különböző kivitelekben és színekben, mindamellett, hogy támogatják a gyermek lábfejének egészséges és megfelelő fejlődését. Ennek köszönhetően, ha sikerül eltalálni a poronty ízlését, biztosak lehetünk benne, hogy a gyermek szívesen használja majd ezt a fajta lábbelit. Csekkold a CCC gyermek gumicsizma szortimentjét, és a legszélesebb kínálat tükrében válaszd ki a minden igényeteknek megfelelő modellt. Mindezt megteheted személyesen vagy akár online is.

Címkék: Színes hírek