9 éves koráig szoptatta kislányát az anyuka - büszkén vállalja

2019 Április 24.

Sokan pedofíliával vádolták, de őt nem érdekli, mit mondanak rá az emberek.

 

Megosztotta az internet közönségét az az ötven éves anyuka, aki 9 éves koráig szoptatta a lányát. A négygyermekes Sharon Spink úgy véli, hogy lányával való szoros kapcsolatát a hosszú ideig történő szoptatás alapozta meg. A Charlotte nevű kislánya eleinte úgy tervezte, hogy 10 évesen fog felhagyni az anyatejjel, de végül korábban, kilenc évesen szakadt le az anyukájáról.

- Ez az ő döntése volt, és jónak tartom, ha a gyerek is beleszólhat a dolgokba, ahelyett hogy rákényszerítenénk valamit, amit ő nem akar. Időről-időre egyre kevesebb anyatejet igényelt, és vált le rólam fokozatosan. Ezért is nem vagyok elkeseredett. Talán, ha hirtelen hagyta volna abba a szopizást, akkor az biztosan hiányzott volna - mondta a négyszeres anyuka.

A kislány 5 éves koráig napi háromszor kapott anyatejet, aztán egyre ritkábban, majd már csak napi egyszer szopizott.

- Az előző gyerekeimet mindössze pár hétig, illetve Isabell lányomat 6 hónapig szoptattam, de mindig is éreztem, hogy ez kevés volt.

- Ráadásul az anyatejnek köszönhetően Sharon alig volt beteg, mert annyira megacélozta az immunrendszerét a sok anyatej. A másik két lányom egyértelműen többször betegeskedett - mesélte az anyuka.

"Hívtak már gyerekbántalmazónak, pedofilnak és csodabogárnak"

Amikor Sharon nyilvánosan szoptatta a lányát, akkor lépten-nyomon szemrehányó pillantásokba botlott, ezért azzal egy idő után felhagyott.
- Hívtak már gyerekbántalmazónak, pedofilnak és csodabogárnak is. De engem nem érdekel, hiszen a lányom tudja, hogy ez nem igaz.

A brit anyuka arra bátorítja a többi édesanyát, hogy merjék döntögetni a tabukat, és bátran szoptassák sokáig idősebb gyermekeiket - pontosan addig, amíg nekik kényelmes és megfelel.

Forrás: DailyMail, Tag24