Tisza-tó Napja 2018. május 11-19: Játékos családi ökodélután, bábjáték, koncert, kézműves foglalkozás, gyermek horgászverseny is a programok között!

2018 Május 07.

Számos színes programmal, többek között horgászversennyel, triatlonversennyel, kerékpártúrával és vetélkedővel, valamint családi programokkal is várja május 11-19. között a Tisza-tó Napja elnevezésű rendezvénysorozat a közönséget.

 

Az idén ünnepli 40. születésnapját a Tisza-tó, és 45 éve készült el a Kiskörei vízlépcső!

2018. május 11-én
Negyedik alkalommal rendezik meg a Rendőr Tisza-tavi Triatlont Tiszafüreden. A versenyszámok között lesz sárkányhajózás, szórakoztató versenyszámok és idén sem marad el a főzés.

2018. május 14-én
A Tisza-tavi Ki Mit Tud? vetélkedő döntője május 14-én lesz Kiskörén a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében. Idén a nevezett negyvenöt csapatból hat jutott döntőbe.

2018. május 15-én
Rendőrségi futás lesz a tó körül tiszafüredi indulással. A Belügyminisztérium pontot érő versenyére 25 csapat nevezett, a rendezvény fővédnöke Papp Károly országos rendőrfőkapitány.
A rendőrségi futáshoz kapcsolódva lakossági futás is lesz május 15-én tiszafüredi indulással általános iskolás fiatalok részvételével.

2018. május 16-án
A Tisza-tó és a Kiskörei vízlépcső jubileumát május 16-án szakmai konferenciával ünneplik meg a Kiskörei Szakaszmérnökségen.

2018. május 17-én
Ezen a napon tartják a Tisza-tavi Közbiztonsági Koordinációs Bizottság nyitó ülését a poroszlói ökocentrumban. A cél, hogy az eddigi évekhez hasonlóan, balesetmentesen, tragédia nélkül tudják zárni az idegenforgalmi idényt.

Május 17-én a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. tiszafüredi telephelyén horgászversenyt tartanak, kiegészítve gyermek horgászversennyel - mondta Szabó István, a társaság marketing menedzsere, aki felhívta a figyelmet arra is, hogy a tizennégy év alatti gyermekek már ingyen juthatnak horgászjegyhez.

2018. május 18-án
Idén először rendezik meg a Játékos Családi Ökodélutánt Tiszafüreden, a Morotva Kerékpáros Pihenőparkban. A programok között lesz Öko Art divatbemutató újrahasznosított anyagokból, fotózkodás Sulyom Sárával, a Tisza-tó kabalafigurájával, a kisebbeket Lim-lom mese címmel bábjátékkal, valamint koncerttel és ökotudatos játékokkal várják.

2018. május 19-én
A környezettudatosság jegyében szerveznek kerékpártúrát a tó körül mintegy 70 kilométeren a Tiszafüred-Tiszaszőlős-Tiszaderzs-Abádszalók-Kisköre-Tiszanána-Dinnyéshát-Sarud-Poroszló-Tiszafüred útvonalon.

Az esemény sajtótájékoztatóján emlékeztettek arra, hogy még május 10-ig lehet jelentkezni a Tiszta tó a Tisza-tó projekt részeként meghirdetett amatőr rövidfilmes pályázatra, amelynek témája a környezetbarát gondolkodás népszerűsítése. Az alkotásokat három kategóriában várják: külön versenyeznek az általános iskolás, a középiskolás és felsőoktatási intézményben tanuló diákok. Kategóriánként a legjobb alkotások pénzjutalomban részesülnek.

A filmpályázattal, a Tisza-tó Napja rendezvénysorozattal és a Tiszta tó a Tisza-tó projekttel kapcsolatban további információk a www.tisztatoatiszato.hu honlapon találhatók. A Tisza-tó környéki programokról az I love Tisza-tó magazin következő számából is tájékozódhatnak az érdeklődők.

Forrás: MTI 2018. május 4.
Kép: tisztatoatiszato.hu