Szombaton családi szezonnyitó sportnapot rendez a síszövetség

• Szerző: PMM

A Magyar Sí Szövetség Családi Szezonnyitó Sportnapot rendez október 8-án Budapesten, a Normafa Park Látogatóközpontjában.

A sporteseményre elsősorban a családokat, a síiskolákat, valamint a klubok versenyzőit, képviselőit várják. A kezdők a sportágválasztó programok alkalmával szakemberek segítségével kipróbálhatják a következő sportokat, aktivitásokat: síugrás mini síugrósáncon, lézeres mini biatlon, alpesi síelés műanyag tanpályán, sífutás műanyag tanpályán, síroller.

A gyakorlottabbaknak lehetőséget biztosítanak a szervezők, hogy verseny keretein belül is bemutathassák tudásukat a nyílt síroller versenyen vagy a műanyagpályás alpesi síversenyen.

A pekingi téli játékok síolimpikonjai - Tóth Zita alpesi síző, Pónya Sára sífutó, Kékesi Márton alpesi síző, Kónya Ádám sífutó – is jelen lesznek, akikkel a gyerekek és a felnőttek egyaránt megismerkedhetnek.

Délután a szövetség a Chernel István Sí és Turisztikai klaszterrel együttműködve szakmai workshopot rendez, ahol a szakmai társszervek neves képviselőinek előadásait hallgathatják meg az érdeklődök. Az eseménnyel kapcsolatban további információ a www.skihungary.hu oldalon található.