A nagy ho-ho-ho-horgász játszótér: új mesejátszótér várja a gyerekeket Budapesten! Fotók

2018 Január 06.

Új mesejátszóteret avattak Budapesten, a játszótér névadója  a gyerekek nagy kedvence: a nagy ho-ho-ho-horgász lett!

Új mesejátszóteret avattak Budapesten! A környékbeli kisgyermekes családok annál is inkább örülnek, mert a korábbi üres, elhanyagolt telek mostanra új játékokkal jól felszerelt, rendezett park lett.

Az Auróra, Déri Miksa és Fecske utcák által határolt üres telken egy mászókával, kis focipályával és rugós játékokkal felszerelt játszóteret alakított ki a józsefvárosi önkormányzat. A szomszédos ház tűzfalára a Csukás István és Sajdik Ferenc által megálmodott népszerű mesehős, A nagy ho-ho-ho-horgász került, aki a játszótér névadója is lett.Muréna alakú rugós játék, kosárhinta, futódomb
2017. december 11-én nyitott meg  az új Nagy ho-ho-ho-horgász nevű mesejátszótér! Néhányan a muréna alakú rugós játékot emberevő piranhának nevezték el, amely elől a hajónak kikiáltott hintára lehetett felmenekülni. A közeli futódomb pedig sziget lett, ami a hajótörötteknek menedéket nyújtott. A kis focipálya melletti mászókás csúszda a kisebbeket várja.

 A tűzfalra festett nagy ho-ho-ho-horgász csalogatja játszani a gyerekeket
A környékbeli kisgyermekes családok örömére a korábbi üres, kihasználatlan telek játékokkal jól felszerelt, rendezett kis park lett.
A területre nyolc új fát telepítettek és pihenésre alkalmas padokkal, valamint tavasztól őszig üzemelő ivókúttal szerelték fel.
A névadó a szomszédos ház tűzfalára felfestett mesehős lett, amely nemcsak a játszótér használóinak, hanem az arra járóknak is kellemes látványt nyújt.

A bekerített térre – amely a téli időszakban reggel 7 és a korai sötétedés miatt délután 17 óra között tart nyitva – a józsefvárosi kerületőrök vigyáznak.Fotók: Papás Mamás Magazin