5 családi kirándulóhely országszerte, ahol kipróbálhatjátok a bátorságotokat, ügyességeteket!

2019 Április 03. • Szerző: Papás Mamás Magazin

Szeretnél a családi kirándulásba egy kis izgalmat is belevinni? Akkor nektek ajánljuk ezeket az izgalmas szabadidőparkokat.

Ha szerettek szép helyeken, erdei környezetben túrázni, és még egy kis "családi kalandban" is benne vagytok, akkor az alábbi kirándulóhelyeket nektek találták ki.

Benkő Zoltán Szabadidőközpont - Kecskemét

H-6000 Kecskemét, Csabay Géza krt. 7.
Weboldal: ITT
Nyitva: szombaton és vasárnap 10.00-18.00


 
A szabadidőközpont 174 hektárnyi füves-fás parkja csodálatos természeti környezetet biztosít egy kellemes hétvégi délutánhoz, hiszen különböző kikapcsolódási lehetőségekkel várja az oda látogató családokat. A nyáron is üzemelő hófánk pálya az egyik egyedülálló attrakció a környéken. Használatához nem szükséges hó, a műanyag borítású pályákon garantált a csúszkálás élménye. A két egyenes pálya mellett a bátrabbakat kanyargós változat is várja.

Aki veszi a fáradtságot, és felsétál a szabadidőközpontban található 50 m magas domb tetejére, az 2 távcsővel is pásztázhatja Kecskemétet. Itt található a szerelmesek fája is, amelynek legendája szerint 4 arkangyal vigyáz a dombra és a városra. Aki a szerelmesek fáját megkerüli házasságkötése előtt a párjával kézen fogva, örökké együtt marad szeretetben, békességben.

Sípark Mátraszentistván - Mátra

3235 Mátraszentimre
Weboldal: ITT

A Mátraszentistváni Síparkról a havas élmények jutnak először az eszünkbe. Ám érdemes erre kitérőt tenni tavasszal és nyáron is, akkor, amikor a Mátrában kirándulunk a családdal, ugyanis a sípark területén nyári hófánk pálya is üzemel. A büfé mellett kialakított 80 méter hosszú műanyag felületű summer tubing pályát, az erre a célra kifejlesztett summer tubing csúszkákkal lehet igénybe venni. Varázsszőnyeg van.

Sobri Jóska Élménypark - Bakony

8446 - Kislőd, Vashámor
Weboldal: ITTA festői Bakony számtalan kikapcsolódási lehetőséget tartogat. A kalandpark állatsimogatóval, tutajokkal és vízi akadálypályával, kalandvárral és rengeteg szuper élmény várja a gyerekeket. Tuby csúszáshoz 3 pálya áll rendelkezésre: egy nyári, ahol a pálya tóban végződik (fürdőruha ajánlott), és két, kanyarokkal tűzdelt.
A pályákat kicsik és nagyok egyaránt biztonságosan használhatják, de nyáron a vizes pályát, csak azok vehetik igénybe, akik jól úsznak.

Mecsek Extrém Park Pécs - Mecsek

7628 Pécs-Árpádtető, Mecsextrém Park
Weboldal: ITT

Erdei bob, kötél- és csúszópályák, kalandvár, mászófal, lábbal hajtható gokartok, kötélpiramis és sok más élmény várja itt a gyerekeket. Két egyenes tubing pályával és a Mecsek vonulataira nyíló panorámát élvezhetjük. A fenti rajzos térkép jól szemlélteti, hogy mennyi kaland és élmény várja még itt a kicsiket és nagyokat.

Zemplén Kalandpark - Zemplén

3980 Sátoraljaújhely, Torzsás út 25.
Weboldal: ITT


Forrás: youtube.com

A kalandpark a Zemplén legszebb részén lett kialakítva. Családdal akár egy komplett hétvégét is rá lehet szánni, mert annyi felfedezni valót tartogat a környék és maga a kalandpark is. A libegő középállomásánál, a drótkötélpályák mellett található 3x60 m hosszúságú, kanyargós tubby pálya. A kalandpark rengeteg más élménnyel is várja a családokat: például bobozással, libegőzéssel, falmászással, kilátó látogatással, canopy-val, azaz másik hegycsúcsra átcsúszással szerezhetünk élményt magunknak, illetve a családnak. Ide nagyszülőket is bátran el lehet csábítani, ők is nagyon élvezni fogják a helyet.