20 ötletes farsangi jelmez bölcsődés, óvodás gyerekeknek! Meríts ötletet, és készítsd el házilag! (Fotók)

2018 Január 09.

Farsangi jelmezötletek bölcsődéseknek, óvodásoknak! Válogass az alábbi ötletes farsangi jelmezek közül, amelyek nagy részét te magad is elkészítheted otthon! Tündéri kislányjelmezek, úgy, mint Kleopátra, farmerlány, valamint látványos fiújelmezeket - gomba, pók, Robin Hood –mutatunk.

A farsangi mulatság a gyerekeknek általában jó mókát, hatalmas örömet, egy anyukának annál nagyobb fejtörést jelent, végül a ’minek öltözzön be idén a gyerek?’ kihívást a kreatív nagyik szokták kitűnően megoldani.

Az alábbi fotós összeállításunkkal segítünk ötleteket adni bölcsődés és óvodás, kisiskolás gyerekek szüleinek, nagyszüleinek. Nézegesd végig a lenti fotókat, és találj rá az ideális farsangi jelmezre!

1. Esőfelhő
Egy régi használaton kívüli kalapra ragassz rá minél több vattát - ez lesz a felhő. Hobbiboltban kapható filc anyagból vagdoss ki esőcseppeket, amiket azonos színű fonallal rögzíts az esőfelhőhöz. Egyszínű ruházattal (ne legyen tarka-barka, mert elvonja a lényegről a figyelmet), és egy gumicsizmával dobd fel a farsangi jelmezt.


Kép: mariabilitics.gq

2. Sült krumpli és ketchup
Varrni tudást igénylő jelmez, de nem teljesen lehetetlen küldetés. A siker garantált!


Kép: deavita.com

3. Spagetti
Vékony pamutsapkára rögzíts hurkokba rendezett minél vastagabb fonalat a képen látható módon. Minél nagyobb mennyiségben használod a fonalat, annál biztosabb lesz a spagetti hatás.


Kép: deavita.com

4. Sushi
Csakhogy a babatesó se maradjon ki a jó buliból. Fehér bodyra rögzíts narancssárga- fekete-zöld anyagot, rákot-algát-wasabit imitálva, és már kész is az ennivaló sushi.

Kép: deavita.com

5. Nagymama
Egy jó nagymama jelmez elengedhetetlen kelléke a konty, járóbot, kardigán és a szemüveg. Íme.


Kép: deavita.com

6. Kleopátra
Ez egy olyan farsangi jelmezötlet, amit hosszú, sötétbarna vagy feketehajú kislányok tudnak szuperül bemutatni. A ruha elkészítéshez nem szükséges a varrni tudás - a jelmez lényege ugyanis az ékszerek megfelelő elrendezésében rejlik.


Kép: deavita.com

7. Gomba
Egyszínű zöld alsórész, fehér póló és jól megtöltött gombakalap kell hozzá semmi más. Ötletes jelmez kisebb és nagyobb gyerekeknek egyaránt.


Kép: deavita.com

8. Pók
A csupa fekete ruházathoz rögzíts fekete harisnyába töltött "póklábakat". Fekete szalaggal kösd össze a pók lábait, hogy egyszerre mozogjanak. A fehér pókhálót - hobbiboltban kapható - fehér textil filccel vagy közönséges fehér fonállal alakíthatod ki.


Kép: enviromom.com

9. Pán Péter vagy Robin Hood
A gyereket öltöztesd teljesen zöldszínű ruhába. A galléros póló alját vágd meg cikkcakkban. Szerezz hozzá megfelelő barna örvet és barna kiegészítőket. Kényelmes jelmez, amiben egész délelőtt tudnak játszani a kisfiúk.


Kép: Babble

10. Frédi és Vilma
Szintén varrni tudást nélkülöző szuper jelmezötlet, ami leginkább párban mutat jól.


Kép: Pinterest / Nicole Cunningham

11. Polip
Klasszikus farsangi jelmezötlet, amit gyerekek-szülők egyaránt kedvelnek. Ha fiúnak készül, akkor fiús színű, ha lánynak készül, akkor lányos színű harisnyákat tölts meg könnyű töltőanyaggal. A gyereket öltözékének színét igazítsd a harisnya színéhez, hogy tökéletes legyen az összkép.
 

Kép: deavita.com

12. Búvár
Fekete alapöltözék és neonszínű kiegészítő szükséges az ötletes búvárjelmezhez. A búvárszemüveg adott, a két búvárpalackot pedig petpalackból készítheted el úgy, hogy bevonod valamilyen ezüstszínű borítással.


Kép: Pinterest / Hogardiez

13. Bárányka
Minden báránykajelmez alapja a vattapamacs, amit könnyen rá tudsz ruhára vagy kartonlapra erősíteni.


Kép: deavita.com

14. Tükörtojás
Egyszerű fehér pólóra, kötényre, mellényre, illetve bármilyen felsőre, amin jól mutat, rögzíts egy "tojássárgáját". Ügyelj rá, hogy az öltözék ne túl csicsás, hanem inkább homogén legyen.


Kép: Was Eigenes

15. Flip-flop papucs
A képen látható két strandpapucs kartonlapból készült. Kimondottan látványos jelmez, amivel biztosan ki lehet tűnni a szokványos jelmezek közül.


Kép: Franbuesita Plus

16. Coca Cola
Vicces farsangi jelmezötlet, amivel egészen biztosan megnyeritek az idei farsangi jelmezversenyt.


Kép: besti.it

17. Cowgirl
Íme, egy kitűnő példa, hogy nem csak a kisfiúk, hanem a kislányok is beöltözhetnek cowboy-nak.


Kép: mundobailarinistico.com.br

18. Farmerlány
Hasonló az alapötlet a fentihez, ám ebben az esetben nem pörgős tüllszoknyát adsz a kislányra, hanem country-stílusú szoknyácskát. Minél tarkább, színesebb az öltözék, annál vagányabb!


Kép: media-cache-ak0.pinimg.com

19. Kalóz
Ilyen félelmetes is tud lenni egy kalóz. A jópofa ötletet percek alatt elkészítheted te magad is.


Kép: Pinterest / Allison Waken

20. Arcfestés gyerekeknek farsangra
Ha a fenti ötletbörze nem lenne elég, akkor azt ajánljuk, hogy öltöztesd sima egyszínű ruhába a gyereket, és fesd ki az arcát: indiánosra, kalózosra, pókemberesre, batman-nesre, pillangósra vagy bármilyen más mesefigurásra.


Kép: Hayrunnisa MERTOGLU

Összeállította:Anyapuszi és Apapacsi