"Kedves Anya!" - Egy kisbaba levele, aki éjjelente felébreszti az édesanyját

• Szerző: Papás Mamás Magazin

"Kedves Anya! Köszönöm neked, hogy szeretsz, és hogy ilyen türelemmel gondozol engem".

Kedves Anya!

Tudom, hogy amióta megérkeztem, mennyire megváltoztak az éjszakáid. Az egyik nehezebb, mint a másik. Csodálattal figyellek téged, és látom, hogy mennyire kimerült vagy. Tudd, hogy ezért én nagyon hálás vagyok.

Feláldozod magad, és mindent megteszel értem, és látom, hogy boldog vagy, mert én itt vagyok. A gyengéd karjaidban megnyugvást találok, megélhetem az igaz szeretetet. Szelíd vagy, meleg és szerető.
Te vagy nekem a boldogság, aki által az életet ismerhetem meg.

Kedves Anya, köszönöm, hogy karjaiddal átfonsz engem. Köszönöm, hogy az értékes idődet rám áldozod. Köszönöm, hogy a legszebb álmokba ringatsz.
Köszönök neked minden édes dallamot, amit tőled hallok, minden kedves szót, amivel megérinted a lelkemet, amivel megnyugtatsz.
Szeretem a hangodat, amit már oly régóta ismerek...

Kedves Anya, tegnap éjjel is, amikor felsírtam, csak azért tettem, mert szükségem volt rád. Én csak annyit szerettem volna, hogy megint a karjaidban tarts.
Félek ezen a világon, félek, ha nem hallom a szíved dobbanását.

Szeretném, ha védenél, ha vigasztalnál, ha szeretnél. Oltalmazó karjaid között olyan sok békére, biztonságra és szeretetre lelek, amire nincsenek szavak.

Bármennyire is kitartóan sírtam, láttam az arcodat, láttam, hogy segíteni akarsz nekem.
A legszebb mosolyoddal kínáltad nekem a finom tejedet, kicsiny ujjaimmal átkaroltam a puha kebleidet, és te csak néztél rám álmosan, de akkor is féltőn, óvó tekintettel. És akkor mélyen egymás szemébe néztük. Emlékszel?

Abban pillanatban értettem meg az áldozatos odaadásodat. Akkor értettem meg, hogy ez, amit most érzek, ez az igaz és feltétel nélküli szeretet. A legteljesebb odaadás, önzetlenség, amit egy anya a gyermekének adhat.
Hidd el, minden segítő mozdulatodért hálás vagyok, mindenért, amit értem teszel. Köszönök neked mindent áldozatot, amit nap, mint nap értem hozol.

Bocsánatodat kérve szeretném, ha megértenéd: amikor éjjelente felsírok, én csak a közelségedre és szeretetedre vágyom.

Kedves Anya, tudom jól, hogy neked aludnod kell, de én akkor sem tudom irányítani az alvási igényeimet, a mögöttük húzódó biológiai folyamatokat.
A sírásomat ne értsd félre, én nem manipulálni akarlak. Nem szándékosan akarok neked gondot okozni. Én csak a legősibb ösztöneimmel keresek magamnak biztonságot.

Kérlek, ne hallgass azokra, akik azt mondják, hogy itt az idő különválnunk. Én még nem tudok külön lenni nélküled. Te vagy az őrző angyalom, te vagy az életem, és a világot te jelented nekem.

Én még csak egy cseppnyi pár hónapos kisbaba vagyok. De ígérem, idővel megértem, és megtanulom, mi az, hogy függetlenség.
De addig is, kérlek, hagyd, hogy élvezzem ezeket a szent pillanatokat, amit csak tőled kaphatok meg. Mert az idő gyorsan elszalad, és csakhamar azt vesszük mind a ketten észre, hogy ezek a pillanatok soha nem jönnek vissza már.

Rajongással szeretlek,
A te boldog kisbabád