Gyerekkel otthon lenni nehezebb, mint bejárni dolgozni?

2019 Május 31.

Egy friss kutatás arra jutott, hogy babával otthon lenni nehezebb, mint a 8 órás munka.

A kutatók 1500 brit anyukát és apukát kérdeztek meg a témáról.

  • 31 százalékuk azt mondta, hogy otthon lenni a gyerekkel nehezebb, mint minden nap 8 órás munkát végezni.
  • 55 százalékuk "kemény munkaként" értékelte azt, ha valakinek kisbabája születik - még úgy is, ha nagyszülők segítségére komolyan számíthatnak.
  • 20 százalékuk pedig "kimondottan nehéznek" ítélte a babázást.

Főként azok a szülők értékelték "nehéznek" az otthonlétet, akik frissen váltak szülővé, nem pedig azok, akik már rutinosak a gyermeknevelésben.

A nagymamákra komoly szükség van

Az anyák több mint a fele azt is mondta, hogy "az anyukája tanácsai nélkül, nem is tudná, hogy hogyan lássa el az újszülöttet", és csupán a válaszadók körülbelül 25 százaléka adta válaszul, hogy a babázás "könnyű dolog".

A kutatás megrendelője az AVEENO Baby nevű kozmetikai márka volt, aki még azt is kiderítette, hogy a friss szülők 41 százaléka ragaszkodik a nedves törlőkendőhöz.

- Szülőnek lenni nagyszerű élmény, de tudnunk kell, hogy amikor ebbe az új élethelyzetbe kerülünk, akkor rengeteg stresszel és aggodalommal kell szembesülnünk - mondta Rebecca Bennet a márka szóvivője.

Feltétel nélküli szeretet az első pillanattól

És habár a baba első életévében átlagosan 22 nappal alszunk kevesebbet, ami a legtöbb nehézséget jelenti az újdonsült szülők számára, a babázásnak nem csak nehézségei vannak, hanem olyan előnyei is, amire szintén nem lehet felkészülni. A válaszadók 42 százaléka mondta, hogy "az első pillanattól kezdve feltétel nélküli szeretetet éreznek a babájuk iránt", és ha a kicsire pillanatnak, akkor minden fáradtságuk elszáll.

Forrás: Külföld
https://articles.aplus.com/a/stay-at-home-parent-aveeno-study?no_monetization=true
https://www.apost.com/de/blog/mit-kindern-zu-hause-zu-bleiben-ist-schwerer-als-zu-arbeiten/10556/