Sűrű, krémes tojáslikőr (recept): készítsd el húsvétra!

Bevált receptet mutatunk, amit készíthetsz vendégkínálónak, ajándékba vagy csak úgy. Laktózmentes, cukormentes változatban is működik.

Az alábbi ünnepi italnak garantáltan sikere lesz.

Hozzávalók

  • 500 ml zsíros tej
  • 250 ml zsíros tejszín
  • 2 db vaníliarúd (belseje és héja)
  • 100+150 g porcukor
  • 5 db tojássárgája
  • 250 ml fehér rum vagy vodka (jó minőségű)

Elkészítés

1. A tejet, tejszínt a félbevágott vanília rudakkal és 100 gramm porcukorral összekeverjük.

2. A keveréket felforraljuk, majd félretesszük hűlni.

3. A tojások sárgáját és a 150 mg porcukrot habverővel simára keverjük.

4. A forró tejet vékony sugárban, folyamatos keverés mellett, gyors mozdulatokkal a tojás sárgához keverjük - úgy ügyeskedjünk, hogy a tojások ne csapódjanak ki.

5. Pár percig hagyjuk hűlni, majd hozzáöntjük az alkoholt.

6. A kész italt üvegekbe töltjük a vanília rudakkal együtt.

7. 6 óra hűtés után fogyasztható a finom krémlikőr.

Ha egész sűrűn szereti a család a tojáslikőrt, akkor az elkészült keveréket összeállítás után, tegyük még vissza pár percre a tűzhelyre, és hagyjuk közepes láng mellett (3-4 percig) egészen besűrűsödni.