Házi csokoládé recept: 5 perc alatt elkészül, és ennél is gyorsabban szétkapkodja a család!

• Szerző: Papás Mamás Magazin

Így készül a csokoládé bonbon házilag! Ezt a csokit 5 perc alatt elkészíted, és bármennyit adhatsz belőle a gyereknek, mert ráadásul még egészséges is.

Mivel a gyerekem rákapott a Pom Pom meséire, amiben Gombóc Artúr egyfolytában csokoládét eszik, elkezdte követelni nálam a csokit, amire addig rá sem nézett. Először egy kicsit elkeseredtem, mert nem akarom őt cukorral tömni, ráadásul nem ehet tejet.
Ezért arra gondoltam, hogy készítek neki olyan házi csokikát, amiből bármennyit nassolhat. Így sikerült!

Hozzávalók:

10 dkg kókuszzsír vagy kakaóvaj (tapasztalatok ld. lent)
3 evőkanál holland kakaópor
3 evőkanál méz (inkább nem folyós, ha van)

Elkészítése:

1. Gőzfürdő felett egy kicsit megolvasztottam a kókuzsszírt, belekevertem a kakaóport és a mézet.
2. A csokoládémasszát kiadagoltam bonbon formákba. (Kék-sárga lakberendezési áruházban 1 000 Ft alatt kapható).
3. A csokival teli bonbon formát betettem 50 percre a mélyhűtőbe.
4. Miután a csoki megdermed, elég a hűtőben tárolni.

Észrevételeim:

A recept egyik nagy előnye, hogy percek alatt megvan - a mosogatás több mint maga a csokoládékészítés. A csokoládét lehet ízesíteni bármivel, amit ideillőnek gondolunk: narancshéjjal, kókuszreszelékkel, tehetünk bele mogyorót, chilit vagy amit csak szeretnénk. Minél több kakaóport teszünk bele (csak jó minőségűt használjunk!), annál inkább étcsoki jelleg irányba fordul.
Állítólag hosszú állás után kifehéredik, de ez a mennyiség az, amit 4 fő pikk-pakk elfogyaszt.

A kókuszzsírral készült bonbon inkább nugát csoki jellegű, könnyebben harapható, puhább, zselésebb állagú, míg a kakaóvaj változatú nagyban hasonlít a Sportszelet csokihoz. Ez utóbbi állagra keményebb (azért így is harapható), és jóval kakaósabb zamatú. Kakaóvajat gyógyszertárban szereztem be, míg a kókuszzsír minden nagyobb élelmiszerboltban kapható.

Fázisfotók:

 

Fotók: Papás Mamás Magazin