Cobbler (angol almás pite) - Tálban sült, szaftos almás sütemény

• Szerző: Papás Mamás Magazin

A cobbler hasonlít a mi almás piténkhez, azzal a különbséggel, hogy a cobbler-t jóval könnyebb és gyorsabb elkészíteni.

Az alábbi sütemény azoknak a háziasszonyoknak ajánlott, akik nem szeretnek sokáig a konyhában tevékenykedni, de mégis szeretnek újszerű és rafináltabb fogásokat az asztalra varázsolni.

Cobbler - angol almás pite recept

Hozzávalók

  • 100 dkg hámozott, magtalan alma
  • 1 teáskanál reszelt narancshéj
  • 6 dkg kristálycukor
  • 2,5 dkg olvasztott vaj
  • 2 evőkanál frissen facsart narancslé

A tésztához:

  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 12 dkg finomliszt
  • Fél teáskanál sütőpor
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 2-4 evőkanál tej

Elkészítés

1. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. Az almákat egyenként 8-12 cikkre vágjuk, egy nagy tálban elkeverjük a kristálycukorral, a vajjal, a narancshéjjal és a narancslével. Alaposan forgassuk össze, hogy az almaszeleteket egyenletesen bevonja a keverék. Az almákat helyezzük át egy hőálló tálba, fedjük le alufóliával.

2. A beízesített almaszeleteket süssük körülbelül 40 percig, amíg az alma megpuhul. Sütés közben egyszer keverjük meg.

3. Amíg az almák párolódnak, készítsük el a morzsatésztát: a lisztet és a sütőport egy nagy tálban összekeverjük, majd összemorzsoljuk a vajjal, amíg morzsás állagú tésztát kapunk. Ezután keverjük bele a cukrot, majd a tojást, és annyi tejet, amennyit a tészta felvesz. A cél, hogy sűrű, csepegős tésztát kapjunk.

4. Az almákról vegyük le a fóliát, és kanalanként adagoljuk a tetejére a tésztát. Teljesen be kell fednie a gyümölcsöt. Szórjuk meg a nyers cukorral, és tegyük vissza a sütőbe.

5. Süssük készre 35 percig. Akkor lesz kész, amikor a teteje már aranybarna.

6. Melegen kínáljuk, vaníliasodót vagy tejszínt kínálhatunk mellé.

Fázisfotók

Fotók: papasmamasmagazin.hu