Barackos pite - hagyományos recept: Egyszerű, gyors, könnyű nyári finomság!

• Szerző: Papás Mamás Magazin

Így készül az ízletes sárgabarckos pite hagyományosan! Kipróbált és jól bevált süti receptet mutatunk. Miután kihűlt a pite, szitálj rá porcukrot, vagy ízesítsd tovább isteni finom baracklekvárral.

Bemutatjuk a nyár legnagyobb slágerét, a sárgabarackos pitét! Kipróbált és jól bevált receptet következik, amit nem lehet elrontani.

Hozzávalók:

150 g porcukor
200 g vaj
5 db tojás
200 g liszt
Fél csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
500 g sárgabarack

Elkészítés:

1. A porcukrot habosra keverjük a vajjal, egyenként beletesszük a tojások sárgáját, tovább keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral.
2. A masszába ezután a kemény habbá vert tojásfehérjét és az átszitált lisztet is óvatosan belekeverjük.
3. A tésztamasszát kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és dúsan megrakjuk a félbe-, negyedbe vágott, megcukrozott sárgabarackokkal.
4. A tepsit előmelegített sütőbe tesszük, és szép aranybarnára sütjük. Sütés: közepes hőfokon 180 fokon körülbelül 45-50 percig. Tűpróba!
5. Miután teljesen kihűlt, vékonyan megszórjuk porcukorral.

Fázisfotók:



Fotók: Papás Mamás Magazin