Mi a sikeres fogyókúra titka, és miért nem működnek az újévi fogyókúrás fogadalmak? Szakértőt kérdeztünk

2020 Január 05. • Szerző: Papás Mamás Magazin

Miként lehet eredményesen és tartósan, koplalás nélkül 10-20 kiló túlsúlytól megszabadulni? Miért vallanak általában kudarcot az újévi fogadalmak? Szakértőt kérdeztünk.

- A karácsonyi és újévi időszakban akarva akaratlanul sokkal többet eszünk, mint az év bármely időszakában, ráadásul nagyságrendekkel több édességet és alkoholt fogyasztunk, ami átlagosan 3-4 kiló túlsúlyban mutatkozik meg az emberek többségénél – mondja Ágics Viktória  az EatSlimPro Lifestyle alapítója és vezető mentora, az EatSlimPro – Fókazsírtól Darázsderékig nevű zárt Facebook csoport létrehozója, aki 2 éve második gyermeke megszületése után 20 kilót adott le 4 hónap alatt, és azóta is gyönyörűen tartja a súlyát. Akkor döntötte el, hogy saját sikerét, fogyásának mikéntjét megosztja másokkal is.
Viktóriával az újévi fogyókúrás fogadalmak kapcsán beszélgettünk.


A képen Ágics Viktória látványos átalakulását látjuk

- Ilyenkor január elején rengetegen fognak bele gyors eredményt ígérő rapid diétákba, rendelnek halomra zsírégető csodabogyókat, és egymást tapossák az edzőtermekben.

Persze nem mindegy, hogy csak a karácsonyi túlevés nyomait akarjuk eltüntetni, vagy a már a szoptatási időszak óta magunkon cipelt és az évek múlásával csak gyarapodó zsírpárnáinktól szeretnénk végleg megszabadulni, mindenesetre nem fogyókúrákban és csodabogyókban, hanem egy teljes életmódváltásban kellene gondolkodnunk, ha tartós eredményeket szeretnénk elérni – mondja a diétás tanácsadó.

- Amíg ugyanazokat (t)eszed, mint eddig, addig az eredmény is ugyanaz lesz. Fogadalmak és fogadkozások helyett cselekedni kell.

Újévi fogadalmak helyett detox az ünnepek után

- Az év eleje tökéletes az életmódváltásra, ugyanis az újév energiái adnak egyfajta lendületet, amit ha valaki elkap és van kitartása, nemcsak egy pillanatnyi fellángolás részéről a változás, hanem tudatos választás, és komoly elhatározás eredménye, akkor mindenképpen jó az időzítés.

- Ahogy szokták mondani: „a beach-body télen készül”, azaz, ha nagyobb súlyfeleslegtől szeretnék megszabadulni a fürdőruha szezon beköszöntéig, akkor célszerű már most bele kezdenünk.


Fotó forrása: EatSlimPro

A detox, mint az életmód program első fázisa

- Az úgynevezett detoxra szánt pár nap a méregtelenítésre, az anyagcsere felgyorsítására és a fogyás beindítására, vagy újra-beindítására szolgál. Ezzel pöccintjük be a motorokat, söpörjük ki az ünnepi időszak „nyomait” – avat be a részletekbe a szakember.

Az első fázis nálunk három alappillére épül:

1. Napi 3-3,5 liter folyadék (víz, zöld-, vagy fekete tea)
2. Napi 80-100 dkg zöldség a megengedett zöldségek listájából (nyersen, párolva, grillezve)
3. EatSlimPro magas fehérje-alacsony szénhidrát tartalmú élelmiszerek fogyasztása

Az EatSlimPro első fázisa arra is jó, hogy átvezessen bennünket egy új életformába, azaz, ha nem csak a méregtelenítés a célunk, hanem egy jelentősebb súlyfeleslegtől szeretnénk megszabadulni esztétikai vagy egészségügyi okokból, akkor az 5 nap letelte után folytatható a program a 2-es fázissal, ahol már némileg kiegészül az étrend.

Az EatSlimPro Lifestyle egy olyan komplex program, ahol új, tudatos étkezési szokások alakulnak ki, havi 4-6 kiló zsírból történő fogyás érhető el, megszűnnek a sokak által jól ismert falási rohamok, ami sok minden más mellett mélyebb, pihentetőbb alváshoz, egészségesebb testképhez segít hozzá.

Az EatSlimPro.Lifestyle közösségi oldalt közel ezren követik, ahol fogyni vágyó hölgyek, sorstárs anyukák, sőt, egyre több apuka merít erőt a minden hétre jutó sikerélményekből.

Ahogy a szakember fogalmaz: „Néhány hét és a tükör a legjobb barátoddá válik”.

Anyukák, akik EatSlimPro Lifestyle segítségével fogytak


Még több sikersztori képekkel a Facebookon.