Bevált trükkök, házi praktikák, természetes szerek poloskainvázió ellen

2019 Október 01. • Szerző: Papás Mamás Magazin

Végleg nem lehet eltüntetni a poloskákat, de a számukat le lehet annyira csökkenteni, hogy ne legyen idegesítő a jelenlétük. Vegyszermentes megoldásokat mutatunk.

Megjelentek a poloskák, amelyek nagyok és csúnyák, ráadásul hangos repkedésükkel zavarják meg az éjszakai nyugalmunkat. Ahogy beköszönt a hidegebb idő, a büdösbogarak az ablakok és ajtók résein próbálnak meg bejutni a sokszor még szúnyoghálóval is ellátott, kellemes hőmérsékletű otthonokba.
Néhány bevált praktikát mutatunk, amellyel távol tarthatjuk a poloskákat a gyerekszobától, nappalitól.

1. Teafaolajos textíliával töröljük át az ablakpárkányokat, ablakszéleket. Pár napig véd.

2. Zúzzunk fokhagymát körülbelül 2 deci vízbe, és azzal töröljük át azokat a részeket, ahol a poloska bejut a lakásba. Aki nem szereti az állandó fokhagyma szagot, az másik módszert válasszon.

3. Mentaolajat szintén nem szeretik a poloskák. 1-2 decis befőttes üvegbe töltsünk vizet, abba cseppentsünk bele 2-5 csepp mentaolajat. Jól rázzuk össze, majd kenjük be vele a nyílásokat, réseket, ablak- és ajtókeretet. Első esőig véd.

4. Ecetes vizet készítsünk, amelyet körülbelül félliteres permetező flakonba töltünk, és a záró nyílások széleit jól fújkáljuk körbe. Hetente érdemes újrafújni a kritikus területeket.

5. Két teáskanálnyi szódabikarbónát, két teáskanálnyi ecetet és fél liter meleg vizet keverjünk össze, azt permetezzük szét ablakoknál, ajtóknál, teraszon - mindenhol, ahol a hidegről be tudnak szökni a kellemes benti melegre. Hetente érdemes újra körbefújni ezeket a helyeket.

6. Készítsünk lámpás poloskacsapdát a következők szerint: egy alumínium tálcába öntsünk vizet, és keverjünk bele egy kupaknyi mosogatószert, ezután állítsunk mellé egy bekapcsolt íróasztal lámpát- hagyjuk ott akár egész éjszakára. A bogarakat a fény a csapdába vonzza, egyúttal el is pusztítja. Nézd meg az erről készült fél perces videót!