20 gyönyörű karácsonyi idézet ajándékra, képeslapra

2018 December 10. • Szerző: Papás Mamás Magazin

Megható és elgondolkodtató karácsonyi idézeteket gyűjtöttünk össze, amelyek karácsonyi ajándékkártyára, képeslapra tökéletesek.

Ha nem jut eszünkbe semmilyen személyes üzenet, akkor válasszunk a lentiek közül, amelyekkel biztosan nem fogunk mellé. Válogass kedvednek és hangulatodnak megfelelően a hosszabb és rövidebb karácsonyi üzenetek közül.

1. Tisztelet

Ahelyett, hogy vennék Neked valamit, amit szeretnél, valami olyat adok Neked, ami az enyém, ami tényleg az enyém. Egy ajándékot. Valamit, ami jelzi, hogy tisztelem azt az embert, aki itt ül velem szemben, és arra kérem, hogy értse meg, mennyire fontos, hogy vele lehetek. Most már van valamije, ami egy kicsit én vagyok, van belőlem egy darabkája.
(Paulo Coelho)

2. A szív érzi

És a szív érzi, hogy azok is ott állnak veled a karácsonyfa körül, akiket a szemeddel nem látsz, és az eszeddel nem hiszel.”
(Müller Péter)

3. Csoda

Karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodában, nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják, hiszen ezért van az ünnep, mert nem lehet a csoda nélkül élni.
(Márai Sándor)

4. Pillanatnyi szeretet

Egy pillanatnyi igazság megszépítheti, és meg is fogja szépíteni a világot. Egy pillanatnyi béke megmentheti, és meg is fogja menteni a világot. Egy pillanatnyi szeretet tökéletessé teheti, és tökéletessé is fogja tenni a világot.
(Sri Chinmoy)

5. Titokzatos ajtó

Van a karácsonyban valami, ami újra meg újra visszaröpít magunkhoz, az emlékeinkhez, vágyainkhoz, egész gyermeki lényünkhöz, amellyel még mindig tágra nyílt szemmel, ámuldozva várjuk a csodát a titokzatos ajtó mögött.
(Nicolas Barreau)

6. Tündérország

Szép Tündérország támad föl szívemben, ilyenkor decemberben. A szeretetnek csillagára nézek, megszáll egy titkos, gyönyörű igézet, ilyenkor decemberben.
(Juhász Gyula)

7. Szívekben legyen karácsony

Ne a hóban, csillagokban, ne ünnepi foszlós kalácson, ne díszített fákon, hanem a szívekben legyen karácsony!
(Szilágyi Domokos)

8. Szeretet

Minden szívből szóló karácsonyi énekben, a kandalló ropogásában és melegében, az ünnepi ebéd közben, a beszélgetésben és nevetésben, minden képeslapban, amit egy barát vagy a család küldött, minden, amit ebből meghallunk, és ami elgondolkodtat bennünket, az maga a szeretet.
(Noreen Barman)

9. Legvarázslatosabb dolog

A karácsony azt üzeni (...): szeretni és szeretve lenni a legcsodálatosabb és legvarázslatosabb dolog a világon.
(Vermes Balázs)

10. Gyermekkori karácsonyok

A szenteste! Karácsony! Micsoda édes zengésű szavak! Hogy megtelik a szív a rájuk való visszaemlékezésben! Gyermekkoromra gondolok s arra a sok szép karácsonyestre, amit családom körében eltöltöttem, a viaszgyertyák fényére, a kis csilingelő csengőre, a fenyő pompás illatára, boldog, gyermeki örömömre. De más karácsonyesték emléke sem mosódhatik el emlékeimben, olyanoké, melyekből hiányzott minden vígság, boldogság, de amelyek mégis - mindennek dacára is, megtartották varázslatos szépségüket.
(Karl May)

11. Közelebb egymáshoz

Háztól házig, szívtől szívig, az egyik helytől a másikig – a karácsony melege és élvezete mindannyiunkat közelebb hoz egymáshoz.
(Emily Matthews)

12. Karácsonyi mesék

Akadnak történetek, karácsonyi mesék, amelyeket úgy őrzünk, mint a dobozba rejtett füzéreket és színes üvegdíszeket, hogy azután minden évben elővegyük és megcsodáljuk őket.
(Richard Paul Evans)

13. Új csoda

Ha elmúlik karácsony,
És legszebb titkát nem árulja el,
Az új csodára egy évig várni kell.
(Neoton Família)

14. Szívbeli fényed

Hópihe szállong égből ágra,
angyalok éberen őrzik a lépted.
Karácsony tárja lelked tágra,
messze világlik a szívbeli fényed.
(Ara Rauch)

15. Remény

Lelkünkben gyujts pici gyertyát sokat.
Csengess éjünkön át, s csillantsd elénk
törékeny játékunkat, a reményt.
(Babits Mihály)

16. Azt kívánom

A világnak azt kívánom:
legyen szívében karácsony!
Közeleg, ideér holnap,
szavaim már harangoznak.
(Falu Tamás)

17. Ajándék

Az ajándék nem csak a karácsonyban, de az egész évben benne van.
(Csitáry-Hock Tamás)

18. Kis apróságok

Mikor felidézzük a régi karácsonyokat, rájövünk, hogy kis apróságok – nem a nagy csodák – adják a legbensőségesebb boldogságot.
(Bob Hope)

19. Krisztus megszületik

A karácsony annyit jelent, hogy Krisztus megszületik egy ember szívében.
(Johan Frinsel)

20. Higgyünk rendületlen

A kis Jézuska itt van a közelben,
Legyünk hát jobbak, s higgyünk rendületlen
S ne csak így decemberben.
(Juhász Gyula)