Szuperhősnek képzelte magát a négy éves pápai kisfiú, aki kiugrott az erkélyről

2019 Június 26.

Az édesanya csak a teregetésre váró ruhákért szaladt be a lakásba, amikor a négy éves kisfiú magát szuperhősnek képzelve, kiugrott az első emeleti erkélyükről.

A négy éves pápai kisfiú repülni szeretett volna csakúgy, mint a kedvenc szuperhőse, ezért kiugrott első emeleti lakásuk teraszáról. A három gyerekes családanya egyedül volt otthon a fiaival, az erkélyen teregetett, és csak a ruhákért ment be a lakásba. Ezalatt a gyermek felállt egy székre és kiugrott az erkélyről - tudósít a TV2 Tények.

A testvérek azonnal hívták az édesanyát, aki először azt hitte, hogy a gyerekek csak viccelnek, ezután lerohant a földön fekvő gyerekhez. Először úgy tűnt, hogy a fűben némán üldögélő gyermeknek nem történt baja, de pár perccel később sírni kezdett, nagyon fájlalta a lábát. Helikopterrel szállították a veszprémi kórházba, a kisfiú lábát két helyen kellett összecsavarozni. Szülei hétfőn már hazavihették.

Pszichológus: "Ebben korban a gyerekek az álmaikat gyakran keverik a valósággal"

A négy éves Gáborka pár nappal korábban nézte meg a Vasemberről szóló filmet. Arany Gabriella pszichológus a Tények riporterének elmondta, hogy ebben az életkorban a gyerekre nagyon jellemző az úgynevezett mágikus gondolkodás, más néven "fantázia hazugság", amikor a kisgyerek az álmait, a vágyait valóságként éli meg.

A rendőrség nyomoz az ügyben, az édesanyát kiskorú veszélyeztetésével gyanúsítják.