Szülés utáni inkontinencia - Súlyos következményei lettek a tömeges orvosi beavatkozásoknak

2020 Szeptember 14.

Világszerte rengeteg nőnek ültettek már be a szülés utáni inkontinencia kezelésére szolgáló hüvelyhálót. Mostanra kiderült: sok nő fájdalmat élt át, és a szex mentesség miatt párkapcsolatok mentek tönkre.

Az ausztrál kormány bocsánatot kért azoktól a nőktől, akiknek évtizedekig kínzó fájdalmakat kellett elszenvedniük a kétes hüvelyháló beültetése miatt - számol be a Sky News.

A polipropilénből készült hálót, amely lúgokkal, savakkal szemben rendkívül ellenálló műanyag, akkor ültetik be a hüvely falába, ha méh, a bél vagy a húgyhólyag megsüllyed, ezzel támasztják alá a belső szerveket. Sajnos azonban rengeteg esetben az orvosi beavatkozás súlyos mellékhatásokat okozott.

A hüvelyháló sok esetben vérzést, idegkárosodást, fájdalmakat okozott

Egy korábbi ausztrál vizsgálat arra jutott, hogy a beültetés számos nő életét keserítette meg: a műtét után vérzés, szövet- és idegkárosodás lépett fel, a háló károsította a hüvelyt, és kínzó fájdalmakkal járt.
A súlyos mellékhatások a nőknél párkapcsolati és karrier problémákat is okozott, amellett, hogy az orvosok nem vették komolyan a szűnni nem akaró fájdalmaikról panaszkodó nőket.

Kép forrása: YouTube