Sziámi ikreinek szétválasztásához kéri külföldi orvosok segítségét a hondurasi anyuka

2018 Június 24.

Kétségbeesetten kér segítséget a 27 éves hondurasi anyuka, mert sziámi ikreit hazájában nem tudják szétválasztani.

Egy hondurasi anyuka abban reménykedik, hogy külföldi orvosok képesek szétválasztani sziámi ikerbabáit, akik egy szíven és egy májon osztoznak.

Jennifer Pamela Martinez határtalanul boldog volt, amikor megtudta, hogy ikreket vár, akkor még nem sejtette, hogy a babák sziámi ikrekként jönnek a világra. Kislányai a mellkasuknál nőttek össze, egymással szembe fordulva úgy, hogy közös szíven és májon osztoznak. A fiatal anyuka azt mondja, hogy ugyanúgy szereti őket, mint a többi gyermekét.

A hondurasi orvosok nem vállalták a szétválasztó műtétet, mert nem biztosak benne, hogy mind a két baba életben maradna. A 27 éves anyuka most reménykedve kér segítséget az interneten, abban bízva, hogy tengeren túli orvosok segíteni tudnak Maria José-n és Maria Fernandez-en.

Egy texasi ikerpáron még januárban végeztek szétválasztó műtétet, ami 7 órán kersztül zajlott. A műtét sikeréhez 75 szakember járult hozzá. A kislányok szívét sikeresen kettéválasztották, és a mellkasukon lévő bőrt pótolták - számol be a Daily Mail.