Szeretné visszakapni gyermekét az anya, aki tavaly a patak parton hagyta magára újszülött csecsemőjét

2020 Október 04.

"Nincs nap, hogy ne gondolnék a kisfiamra" - nyilatkozta megbánóan az anya.

Október végén állítják bíróság elé azt az anyát, aki a máriabesnyői patak partján hagyta újszülött kisfiát. A nő küzd azért, hogy visszakapja a gyermeket - írja a blikk.hu.

Mint ismert, M. Gabriella tavaly április 20-án titokban megszülte a kisfiát, és a patak partján hagyta. A Blikk-nek így nyilatkozott a nő:

Nincs nap, hogy ne gondolnék a kisfiamra, akit születésekor a patak partján hagytam. Nagyon megbántam, zaklatott állapotban voltam, fogalmam sem volt, hogy mit kezdek vele, hogyan nevelem majd fel. Elismerem, hogy bűnt követtem el vele szemben, de szeretném magamhoz venni, már képes vagyok felnevelni őt.

A nő heteken belül bíróság elé állhat. Az RTL Klub riportjából kiderül, hogy ha a bírósági szakértők azt állapítják meg, hogy a nő nem volt beszámítható állapotban a szülés után, akkor akár vissza is kaphatja gyermekét. Ha viszont az derül ki, hogy tudta, mit tesz, akkor évekre börtönbe kerülhet.

Sokan megbélyegzik az anyát tette miatt

A faluban sokan megbélyegzik az egyedülálló asszonyt azért, amit tett, a gyerekek kiabálva gyilkosnak nevezik, és a fiúcska apja – egy kínai üzletember – is elfordult tőle. A nagypapa úgy nyilatkozott az RTL Klubnak, hogy megbocsájt a lányának, és bármi lesz is a lánya sorsa, a kisfiút szeretnék feleségével magukhoz venni, és felnevelni.