Segítség nélkül szülte meg a babáját! Videóra vette a vajúdását és a szülését, amit másfél millióan nézték meg a neten

2018 Július 24. • Szerző: Papás Mamás Magazin

A hatgyermekes anyuka segítség nélkül hozta világra a gyermekét, majd a YouTube-on osztotta meg a free-birthing, azaz az egyedül szülés élményét.

A német Sarah Schmid orvosnak tanult, majd Svédországban telepedett le, ma Franciaország az otthona. 2010-óta idejét kizárólag a családjának és a gyerekeinek szenteli, főállású anyuka, és emellett könyveket ír, várandós kismamáknak segít.

Öt másik gyermeke is végig vele volt, miközben szült
Az első gyermeke kivételével valamennyit otthon szülte. Volt, hogy a nappalijában, és olyan is volt, hogy egy svéd erdőben szült. Hatodik gyermekét természetes úton, mindenféle segítség nélkül szülte meg a saját kertjében, miközben öt másik gyermeke mellette volt.

Ez is érdekelhet: Teljesen egyedül, a YouTube segítségével szülte meg kisbabáját egy szállodaszobában

A kis Kiran 2016 szeptemberében született, ezután az anyuka feltöltötte a videót a YouTube-ra, ahol máig közel másfél millióan tekintették meg a filmeket.
A free-birthing egy mindenfajta orvosi vagy szülésznői segítség nélküli szülési mód.

- Nem tetszett, hogy szülésznő van mellettem – mondta -, a szülés pedig hosszú és fájdalmas volt. 15 óráig vajúdtam. Ezért rengeteget olvastam a szülésről, megpróbáltam mindent megtanulni róla, amit úgy gondoltam, tudnom kell. Csodálatos szüléseket éltem át, és ezzel más anyákat szeretnék ösztönözni hogy bízzanak saját testükben, szabadítsák fel a félelmeiket. Remélem, hogy a tevékenységemmel egy újfajta szülési kultúrához járulhatok hozzá - tette hozzá.

Forrás: Sarah Schmied saját oldala, szeretlekmagyarorszag.hu