Saját kezébe vette az irányítást a terhes kismama, és beindította magának a szülést - De hogyan?!

2018 Augusztus 28.

A kismama, miután 10 nappal túlhordta a magzatot, saját magának indította be a szülést, csak nem úgy, ahogy azt az orvosok javasolják.

Caitlin Harrison és párja már nagyon várták, hogy megszülessen a kisbabájuk. A boldog kismama minden káros szertől távol tartotta magát, sőt, minden orvosi utasítást betartott, hogy a várandóssága ideje alatt minden rendben legyen - számol be a DailyMail.

A kismamát már igencsak kezdte kínozni az állapota, amikor 10 nappal túlhordta kisfiát. Először mozgással, úszással, több kilométeres gyaloglással szerette volna, hogy a baba végre világra jöjjön, de ő csak nem akart kibújni.

Mígnem kismama egyik barátja egy furcsa ötlettel rukkolt elő. A 21 éves nőnek azt javasolta, hogy húzza meg a gin-tonic-os poharat, mert az máris beindítja a szülést. Félve attól, hogy a magzatnak kárt okozhat, először hallani sem akart róla az egészségtudatos kismama, aztán mégis belement.

Kortyonként el kezdte inni a gin-tonikot, miközben folyamatosan azt kérdezgette magától: "Mégis, mit művelsz?!".
A kismama már ivás közben érezte, hogy a testében változás indul el, szinte azonnal beindultak a méhösszehúzódásokat.
Ezután még 48 órán át vajúdott, és végül egy teljesen egészséges fiúbabának adott életet.

"Komolyan hiszem, hogy a gin-tonik indította be a szülést. Az volt az egyetlen pohár alkohol, amihez hozzányúltam a terhesség alatt, még a szoptatás idején sem ittam. De ha most megint várandós lennék, és túlhordanám a babát, akkor újra ezt tenném. Büszke vagyok rá, hogy megittam azt a pohár gin-tonikot” - vallja az anyuka.


Fotó: Mercury Press&Media

A terhesség alatti alkoholfogyasztás károsíthatja a magzatot

A terhesség alatti alkoholfogyasztás a magzatkárosodás egyik leggyakoribb oka. A kialakuló arc deformitások, a szellemi képességek károsodásában megnyilvánuló agyi fejlődési rendellenességek és a növekedésbeli elmaradás súlyossága az alkoholhatás mennyiségével és gyakoriságával arányos. Gyógyítani nem lehet, de megelőzni igen: a várandósság alatt mondjunk nemet az alkoholos italokra - tanácsolja a MedicalOnline orvosi portál.

Bár az anyai szervezetben lévő enzimek szinte azonnal bontani is kezdik az alkoholt, a magzat keringésében elhúzódóan jelen van, mert a magzati szervezet megfelelő bontóenzimeinek kapacitása kicsi. Ráadásul, nemcsak a szeszes itallal bevitt etil-alkohol, hanem a lebontása során keletkező egyik vegyület (acetaldehid) is erős sejtméreg (csakúgy, mint a folyamat során keletkező szabad gyökök).