Rossz repülőgépre tette fel a légitársaság a kísérő nélkül utazó gyereket

2019 Július 09. • Szerző: Papás Mamás Magazin

A stockholmi járat helyett egy düsseldorfi gépre ültették fel a kiskorút. A pánikba esett anyuka mindeközben mindenről tudott, csak képtelen volt segíteni.

A 14 éves, amerikai Anton Berg egyedül utazott el meglátogatni Svédországban élő nagyszüleit. A szülei a repülőjegy árán túl átszámítva 50 ezer forint összeget fizettek a légitársaság „kísérő nélküli kiskorú” szolgáltatásáért.

Az United Airlines légitársaságnál a szolgáltatás magában foglalja, hogy egy földi utas személyzet kíséri és felügyeli a gyereket, kezeli dokumentumait, illetve felteszi őt a megfelelő repülőgépre.

Véletlenül a düsseldorfi járatra ültették a stockholmi helyett

A fiú először Észak-Karolinából New York-ba repült, ahol a Stockholmba induló SAS járatra kellett volna átszállnia. A személyzet azonban nem arra, hanem egy Düsseldorfba tartó gépre ültette fel.

Szerencsére a fiúnak hamar feltűnt, hogy a repülőgépen németül beszélnek az emberek, és írt egy üzenetet az édesanyjának, hogy valami nem stimmel.
- Furi, hogy itt mindenki németül beszél - írta a fiú az édesanyjának.

Az anyuka élőben követte végig, hogy a gyerek bajba került

Brenda Berg pánikszerűen igyekezett felvenni a kapcsolatot a légitársasággal, hogy közölje velük, a fiú rossz gépen ül - ám ez nem sikerült. Végül a fiú percekkel a felszállás előtt jelezte egy légi utas kísérőnek, hogy nem a megfelelő járaton tartózkodik.

EZ IS ÉRDEKELHET: MIKOR HAGYHATÓ EGYEDÜL OTTHON A GYEREK? »»

A repülő ezek után a terminálhoz. Anton leszállt, de már nem érte el azt a járatot, amivel el kellett volna repülnie - így egy másik, Svédországba tartó gépre foglaltak neki helyet. Hétfőn végül megérkezett a nagyszüleihez.

Az édesanya nagyon felháborodott a történtek után, mert szerinte fia valószínűleg képes lett volna önállóan is elutazni Svédországba, ám kötelező volt igénybe venni a „kísérő nélküli kiskorú” szolgáltatást.

A légitársaság elnézést kért a tévedés miatt.

A fotó csak illusztráció, forrás: Freepik
Forrás: Külföld