Repülőn rosszul lett egy négy és fél éves kisgyermek - Budapesten történt a kényszerleszállás

2018 Október 27.

Már a levegőben megkezdték a kisgyermek újraélesztését.

Budapesten szakította meg útját az Austrian Airlines OS 656 számú, Kisinyov – Bécs járata 2018. október 27-én szombaton délután egy kisgyerek rosszulléte miatt. A járatot teljesítő, a szlovén Adria Airwaystől bérelt Bombardier CRJ-900-as repülőgép személyzete Debrecen térségében lépett be Magyarország légterébe, majd megkezdte a süllyedést a budapesti repülőtér irányába írja az airportal.hu.

A repülőgép fél öt után néhány perccel biztonságosan leszállt a budapesti repülőtér 31L futópályáján.
A regionális gép a pálya elhagyását követően az ahhoz legközelebbi, egyes forgalmi előtéren kijelölt állóhelyen állt meg, ahol az AMS repülőtéri egészségügyi szolgálat munkatársai megkezdték a beteg ellátását.

A repülőgép fedélzetén információink szerint egy kisgyermek lett rosszul. A LiveATC.net oldalon visszahallgatható rádióforgalmazás szerint a személyzet már a levegőben megkezdte az újraélesztést.

A repülőtérre az OMSZ mentőegységét és a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat speciális gyermekmentőjét is riasztották. A szakemberek csaknem egy órán keresztül küzdöttek a gyermek életéért, de a beteg mintegy egy órával a leszállást követően elhunyt.

Forrás: Airport Medical Service