Pedofil férfi zaklatott gyerekeket budapesti játszótereken - A pisilésben is segíteni próbált

2018 Augusztus 22.

71 éves pedofil zaklatott kisfiúkat több budapesti játszótéren. (A fotó csak illusztráció).

A 71 éves férfit augusztus elején kapták el a rendőrök. A hatósághoz július 22-én érkezett bejelentés, hogy egy idős, biciklivel érkező férfi 11-12 éves kisfiúkkal beszélgetett a Honvéd utcai játszótéren, a gyerekeket megpróbálta magával csalni. Az egyik kisfiút például magával hívta biciklizni, a Csepel-szigetre szilvát szedni. A férfi a fiút a nemi szervéről, szexuális érdeklődéséről kérdezte, majd felajánlotta, hogy segít neki pisilni - írja a Zsaru Magazin e heti száma.


A fotó csak illusztráció, forrás: Papás Mamás Magazin

Mint kiderült, K. István János több fővárosi játszótéren is “ismerkedett”, hasonló, a gyermekeket csalogató, édesgető viselkedésével nyár elején több budapesti kerületben is magára vonta a figyelmet.

A bejelentés után a fővárosi rendőrök  2018. augusztus 8-án házkutatást tartottak a férfi 11. kerületi lakásában, ahol a nyomozók aprólékosan megvizsgálták a férfi holmijait, és mintegy 30 portrét találtak a lakásban, egy kivételével 10 év körüli kisfiúkról - ezeken alulöltözött gyerekek voltak láthatóak, amint épp medencéket vagy fürdőruhákat népszerűsítenek.

Az V. Kerületi Rendőrkapitányság vizsgálati osztályának vezetője elmondta, a férfi megpróbálta magával csalni kiszemelt áldozatait, és negédes stílusa és izgatott viselkedése keltett gyanút a biztonsági őrben. Az idős férfi naptára arról árulkodott, hogy rendszeresen járta Budapest játszótereit.

A rendőrség végül bevitte a kapitányságra a pedofilt, aki ellen szexuális visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak. K. János szabadlábon védekezhet.

A gyermekmolesztálás pszichés és fizikai bántalmakat egyaránt okoz
A gyermek szellemileg éretlen, nemisége formálódó, szexualitása kialakulatlan, ezért nem képesek helyesen értékelni a szexualitást. Bármilyen módon (erőszak, késztetés) történő ráhatás testi és szellemi fejlődésüket negatívan befolyásolhatja. A gyermekkel szemben elkövetett szexuális bántalmazás súlyos pszichés és testi következményekkel is járhat. Felmérések szerint a szexuálisan bántalmazott gyermekek körében később 51-75 százalékban alakulnak ki pszichés problémák, ezek gyakoribbak és súlyosabbak, ha az elkövető családtag vagy közeli ismerős, ha közösülés is történik, vagy ha erőszakkal vagy fenyegetéssel kényszerítik az áldozatot. Olvasd tovább ebben a cikkünben!

 

 

[link]