Megszülte kisbabáját a munkahely vécéjében, és már rohant is volna vissza dolgozni, nehogy kirúgják

2019 Február 02.

Megszólalt a szemtanú! Elmesélte, a sportszerüzletben dolgozó nő a dobozok kibontására használt pengével vágta el a köldökzsinórt, miután megszült. A fotó csak illusztráció.

Egy sportszeráruház mosdójában szülte meg a kisbabáját egy Nagy-Britanniában élő kelet-európai nő – írja a Daily Mail, aki egy -  dobozok bontására használt - pengével vágta el a köldökzsinórt, és már ment is volna vissza dolgozni. A megrázó eset még 2014-ben történt, ám azóta újabb megvilágításba került a történet azzal, hogy egy akkori szemtanú most először nyilatkozott az ügyben.

- A délutános műszakban történt, nyolc–fél kilenc körül. A lány bezárkózott az egyik fülkébe, a farmerja le volt tolva, csupa vér volt körülötte minden. Először azt hittük, nagyon erős menstruációs vérzése van, aztán valaki észrevette, hogy a szomszéd fülkében is vér folyik. Amikor bementünk, megtaláltuk az újszülött babát a betéteknek fenntartott szemetesben. Felvettük, az egyik dolgozó szájból szájba lélegeztette az életéért küzdő csecsemőt. A lány eközben csak azt motyogta zavartan: vissza kell mennem dolgozni, vissza kell mennem dolgozni!” – mesélte a hatvanas éveiben járó ex-kolléganő, aki elmondta, sem ők, sem a főnökeik nem tudták, hogy a nő állapotos volt.

Az újszülött babát elsősegélyben részesítették, majd mentőt hívtak. A csecsemőt kórházba szállították, ahol sikerült stabilizálni az állapotát. Az anyát őrizetbe vették, de végül szabadon távozhatott, a babát ellenben elvették tőle. Az anyuka ma 33 éves.

Az érintett áruházzal kapcsolatban azóta többször felmerültek olyan pletykák, hogy az alkalmazottak betegen és mindenórás terhesen kénytelenek bejárni dolgozni, mert félnek a kirúgástól, ám ezeket a vádakat az üzlet visszautasítja.