Lábprotézissel élő kismamáról készültek művészi terhesfotók

2020 Február 03. • Szerző: Papás Mamás Magazin

Amputált lábú kismamáról készültek csodálatos terhesfotók. A testi fogyatékkal élő kismama célja az volt, hogy érzékenyítse az embereket a másságra.

Christa Couture, egy kanadai kismama régóta lábprotézissel él. Tavaly ősszel, amikor állapotos lett, eldöntötte, hogy saját kismamafotóival fogja biztatni testi fogyatékkal élő nőtársait.

Christa még csak 13 éves volt, amikor egyik lábát amputálni kellett, mert csontrákját már sem a kemoterápiás, sem a célzott sugárkezelések nem tudták megmenteni. Azóta lábprotézissel él, és a sztereotípiák, illetve előítéletek ellen küzd. A fiatal hölgy ma többek között zenével és írással foglalkozik.

Amikor kismama lett, és beütötte a keresőbe, a "fogyatékkal élő kismamaság" kulcsszót, akkor tűnt fel számára, hogy mennyire kevés találat érkezik a keresésre. Onnantól kezdve érezte küldetésének, egyrészt hogy más hölgyeket, akik szintén testi fogyatékkal élnek, arra biztasson, hogy bátran vállalják magukat a nyilvánosság előtt, másrészt, hogy a társadalmat saját képeivel érzékenyítse. Jen Squires fotóssal összeállva csodaszép képsorozatot készítettek várandósságának nyolcadik hónapjában.

"A látható fogyatékosságot a média valamiért nem mutatja meg, így az a személy, aki testi fogyatékkal él, kirekesztve érzi magát. Amikor a fotókat készítettem, akkor döbbentem rá, hogy ezt a sokszínűséget és testi másságot láthatóvá kell tenni mások számára is, hogy ezáltal másokat elfogadóak legyenek" - mondta Jen Squire fotós.

Képek forrása: christacouture Instagram oldala (Fotós: Jen Squires)
Forrás: Külföld