Koronavírus: 12 éves, makkegészséges gyerek lélegeztetőgépen!

2020 Március 25.

A 12 éves Emma életéért Atlantában küzdenek az orvosok, miután koronavírus tesztje pozitív lett, és utána állapota egyre súlyosabbá vált.

Március 15-én a 12 éves Emma tüdőgyulladással került kórházba, és másnap már diagnosztizálták is nála a koronavírus-fertőzöttséget - tájékoztat a CNN.
Az amerikai kislány másnapra már olyan súlyos állapotba került, hogy lélegeztető gépre kellett tenni. A tévétársaság úgy tudja, hogy Emma állapota továbbra is súlyos, de stabil.

A kislány unokatestvére a CNN-nek úgy nyilatkozott, hogy Emmának semmilyen tudott alapbetegsége nincs, a közelmúltban nem jártak sehol, és a felvételkor még elképzelésük sem volt, hogy Emma hogyan fertőződhetett meg.

Jessica Pope az Atlantai Kórház szóvivője elmondta, hogy a beteget izolálták, kezelik, további részleteket azonban betegjogi okok miatt nem mondhatnak.

Az eset mindenesetre ráirányítja a figyelmet arra, hogy nemcsak az idős fertőzöttek kerülhetnek kritikus állapotba a vírus miatt. Az eddigi adatok alapján úgy tudtuk: a gyerekeket kevésbé veszélyezteti a koronavírus, és a többségüknél csak enyhébbek a tünetek. Emma esete ezt látszik megcáfolni.

Fotó: Freepik