Kigyulladt egy lakás Budapesten, amiben a három kisgyerek teljesen egyedül volt otthon

2019 Augusztus 25.

A közeli benzinkúton vásárolt annak a három kisgyereknek az édesanyja, akik maguk voltak egy kigyulladt lakásban. A fotó csak illusztráció.

 

A közeli benzinkúton vásárolt annak a három kisgyereknek az édesanyja, akik maguk voltak egy kigyulladt lakásban. A 4 és a 7 éves kisfiú füstmérgezést szenvedett, míg 2 éves öccsüket életveszélyes állapotban szállították kórházba a mentők.

Három gyerek volt magukban abban a lakásban, amely kigyulladt Budapest X. kerületében augusztus 24-e, szombat délben: egy 4 éves és egy 7 éves kisfiú füstmérgezést szenvedett, 2 éves öccsüket életveszélyes állapotban vitték kórházba a mentők - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján. A gyerekek anyja ellen a rendőség eljárást indított.

A katasztrófavédelem korábbi tájékoztatása szerint a tűz a kőbányai Gyömrői úton, egy társasház egyik első emeleti lakásában keletkezett, amelyben egy szoba és annak berendezési tárgyai égtek. A fővárosi hivatásos tűzoltók egy embert kimentettek a lakásból és elfojtották a lángokat.

EZ IS ÉRDEKELHET: Mikortól hagyható egyedül otthon a gyerek? Mire ügyelj? »»

A három kisgyerek teljesen egyedül volt otthon

A BRFK később azt közölte: a rendőrök az adatgyűjtések során megállapították, hogy a három kisgyermek egyedül volt a lakásban, míg édesanyjuk egy közeli benzinkúton vásárolt. A tüzet a család 24 éves rokona észlelte, aki a két nagyobb gyereket ki tudta hozni a lakásból, de a 2 éves kisfiú bent rekedt; őt egy tűzoltó eszméletlen állapotban hozta ki. A testvéreket a mentők kórházba szállították.

A rendőrség gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés miatt indított eljárást a gyerekek 26 éves anyja ellen.