Kézen fogva ugrottak ki az ablakon a testvérek, mert kedvenc videójáték hőseiket akarták utánozni

2020 Május 19.

Egy kínai szülőpár két gyermeke is kiugrott az ablakon, mert meg akarták tudni, hogy feltámadnak-e ugyanúgy, mint kedvenc videójáték-szereplőik.

A koronavírus miatti karantén alatt egy testvérpár függővé vált a Game of Peace nevű videojátéktól. A kínai szülők a 9 és 11 éves gyerekeiknek még a karantén elején vásároltak egy-egy okostelefont, hogy a gyerekek le tudják magukat foglalni. Innentől kezdve a testvérpár online játékfüggő lett, és napi 8 órában játékkal töltötte a szabadidejét.

A videojáték szereplői "hol meghalnak, hol feltámadnak"

A gyerekek március 22-én ugrottak ki kéz a kézben lakásuk ablakából, mert a kedvenc videojátékuk szereplőit akarták utánozni, akik hol meghalnak, hol feltámadnak.

A gyerekeket az apuka találta meg, aki már csak arra lett figyelmes, hogy a földön fekszenek mozdulatlanul. Azonnal mentőt hívtak hozzájuk, és kórházba szállították a kicsiket, ahol műtétek hosszú sora várt rájuk, de végül megmentették az életüket.

A gyerekek később úgy nyilatkoztak: „Csak ki akartuk próbálni, tudunk-e repülni, és visszatérünk-e az életbe úgy, mint ők".

Szuperhősnek képzelte magát a pápai kisfiú

Mint ismert, hazánkban nemrégiben fordult elő egy hasonló eset Pápán, ahol egy négyéves gyermek képzelte magát szuperhősnek, és emiatt ugrott ki az első emeleti erkélyükről.

Akkor a hír kapcsán pszichológus szakértő elmagyarázta:

"Ebben korban a gyerekek az álmaikat gyakran keverik a valósággal, és még nagyon jellemző rájuk az úgynevezett mágikus gondolkodás".

A szóban forgó kínai eset még ezen is túlmutat, hiszen itt a gyerekeket a kütyüfüggőség is megzavarhatta. Mindenesetre a kínai szülők a videó játékokkal foglalkozó cégeket teszi felelőssé, és most azt akarják elérni, hogy a gyártók fizessenek bírságot, ha már játékfüggővé teszik a gyerekeket.

Forrás: Külföld
Fotó: csak illusztráció, forrás Freepik