Kétéves kisfiút marcangolt össze egy rottweiler

2019 Április 17.

A gyereket mentőhelikopterrel vitték a budapesti János Kórházba, ahol életmentő műtétet kellett rajta végrehajtani.

Súlyosan megsérült egy kétéves kisfiú és rokona, amikor megtámadta őket egy rottweiler Ostffyasszonyfán. A Szombathelyi Törvényszék tárgyalást tartott a kutyatámadások miatt indult büntetőügyben. A kutya gazdája a falu polgármestere.

A kutya gazdája a nagy testű rottweiler kutyáját úgy tartotta, hogy az udvarát határoló egyik kapun egy szélesebb lyuk volt, amit a polgármester többszöri figyelmeztetés ellenére sem javított ki.


Rottweiler (A fotó csak illusztráció, forrás: wikipedia)

2018 októberében már nem először szökött ki a nagytestű kutyája. A rottweiler ezúttal egy kétéves kisfiúra és nagynénjére támadt rá, úgy, hogy a gyermeket kitépte a nő kezéből, majd a földön tovább marcangolta. Eközben a gyermeket védelmezni próbáló nőre is többször rátámadt. A helyszínre érkező édesanya felkapta a kisfiút és próbált elmenekülni vele, de az eb őt is támadta, sőt, meg is harapta.

A támadás következtében a kisfiú arcának mindkét oldalán, nyakának mindkét oldalán, valamint a hajas fejbőrön szenvedett el durva, többszörös harapott sérüléseket.

EZ IS ÉRDEKELHET: HOGYAN TÁMOGASSAM A BABÁM IMMUNRENDSZERÉT? VÉDŐNŐ TANÁCSAI! »»

Az ugytudjuk.hu szerint a megtámadott kisfiú a polgármester húgának unokája. A gyereket mentőhelikopterrel vitték a budapesti János Kórházba, ahol életmentő műtétet kellett rajta végrehajtani. A település első embere beismerő vallomást tett a kihallgatása során. A következő tárgyalás április 24-én lesz, az igazságügyi orvos szakértőt fogják meghallgatni majd.

Forrás: ugytudjuk.hu, 24.hu