Ez a fotó máris bejárta a világsajtót: Szív alakú méhhel szült a kismama!

2018 Szeptember 03.

Külföld - Műtőben készült fotó: az orosz kismamának szabályos szív alakú méhe van.

Még az orvosok is meglepődtek császármetszés közben, amikor az orosz kismama ikerbabáit a világra hozták, észrevették ugyanis, hogy a 39 éves nőnek szabályos szív alakú méhe van.

Az ultrahang vizsgálatok után már számítottak rá a szakemberek, hogy a kismama méhének születési rendellenessége van, de arra ők sem gondoltak, hogy ennyire szabályos szív alakot rejt az anyuka szervezete.

A szív alakú méh nem ismeretlen az orvosok előtt, ám nagyon ritka jelenség. A szív alakú méh egy bizonyos fejlõdési rendellenesség, ami néha meddõséget okozhat. Ennek az a lényege, hogy a méh a magzati életben két szarvból egyesül egy szervvé, ennek az egyesülésnek elõfordulnak bizonyos hibái.
Korábban már beszámoltunk egy hasonló esetről, amikor szintén rendkívül ritka terhesség után születtek ikrei egy brit nőnek. Jennifer Ashwoodnak gyakorlatilag két méhe van, a gyerekek külön-külön fejlődtek bennük.

A szív alakú méhről készült fotót az orosz kismama orvosai a közösségi médiában osztották meg, és azóta több ezer kedvelést kapott.
Az orvosi csoda nem csak a szakmát, hanem a világsajtót is bejárta.Forrás: NewsUpdate