Emlékeztek még Natascha Kampuschra, akit tízévesen elraboltak? Ez történt vele azóta

2019 Október 10.

Natascha Kampusch-t több mint 8 évig tartotta fogva egy pincében elrablója. Ma, 13 évvel azután, hogy saját magától szabadult ki börtönéből, 31 éves hölggyé érett.

Natascha Kampusch-t több mint 8 évig tartotta fogva egy pincében elrablója. Ma, 13 évvel azután, hogy saját magától szabadult ki börtönéből, 31 éves hölggyé érett. Ám lelkiállapota ma sem jobb, mint annak idején, amikor a média figyelmébe került - ám nem a fogva tartása miatti lelki sebek gyötrik, hanem a nyilvánosság.
A német Bunte magazinnak adott interjút az egykori áldozat, aki az internetről rázúduló embertelen gyűlölettől szenved.

Nem talál nyugalomra

A gyerekvállalási kedvét is közvetett módon a cyber zaklatás törte le. Szerette volna, ha 25 éves koráig édesanya lehet, de az internetes zaklatás miatt ma úgy érzi, mintha 41 éves lenne. - Szörnyűnek találom, ahogy a nőket szavakkal bántják és megalázzák, és a legtöbben csak csendben néznek, és nem tesznek semmit - mondja.

Ő maga úgy tesz ez ellen, hogy harmadik könyvében a "Cyberneider"- ben a világháló rejtette veszélyekre is felhívja  a figyelmet.

"Húzz vissza a pincébe!" - rengeteg megaláztatásban részesül

"Mohó", "magamutogató", "ronda" - ezek még a viszonylag ártalmatlan bírálatokhoz tartoznak, amiket nap mint nap kap, de amikor azt írják, hogy: "Dögölj meg végre!", vagy "Húzz vissza a pincébe!", azt már nagyon a szívére veszi.
Sokan úgy vélik, hogy ő nem is "igazi emberrablás áldozata", vagy, hogy „maga is részt vett saját maga elrablásában”, ami különösen fájdalmas számára. Kampusch az interjúban úgy meséli, hogy főképpen az idősebb nők azok, akik előszeretettel sértegetik őt.

Amikor kiszabadult azt gondolta, hogy "az emberek örülni fognak nekem", ma 31-évesen más megtapasztaláson van túl, amin többek között könyvei segítségével próbál meg túljutni.

Natascha Kampusch – tíz éves korában elrabolták

Natascha Maria Kampusch (Bécs, 1988. február 17. –) osztrák televíziós műsorvezető. Leginkább arról ismert, hogy tízéves korában Wolfgang Přiklopil elrabolta, és pincéjében nyolc évig fogva tartotta. Kampusch 2006. augusztus 23‑án megszökött a fogságból. Elrablója aznap öngyilkos lett; nem sokkal később álnéven, rendőri biztosítás mellett temették el.

Az ügy akkoriban nagy nemzetközi médiaérdeklődést váltott ki. Az így ismertté vált Kampusch szerződést kötött az osztrák Plus4 tévécsatornával, ahol saját beszélgetős műsort indított 2008-ban.

2010-ben jelent meg az elrablásának történetéről szóló könyve 3096 Tage címmel. Ez a kötet még ugyanabban az évben, 2010-ben a Scolar Kiadó gondozásában magyarul is megjelent 3096 nap címmel. A könyv alapján készült filmdrámát Sherry Hormann rendezésében 2013. február 28-án mutatták be Németországban. (Forrás: Wikipédia)

Fotó: YouTube
Forrás: Külföld