Eltorzult a kislány arca a kutyatámadás után - Az anya eltüntette az összes tükröt a lakásból

2019 Október 07. • Szerző: Papás Mamás Magazin

Rémálomba fulladt a nyugodt játékdélután, amikor egy kutya harapta véresre a kertben testvéreivel és unokatestvéreivel játszadozó 9 éves Lilit.

A szörnyű eset Angliában történt, a 9 éves Lili a testvéreivel és az unokatestvéreivel játszott a nagynénjük tanyáján, amikor a semmiből hirtelen felbukkant egy labrador. Az eb megharapta Lilit, aki elvesztette a hallását és ajkának egy negyedét. Azért, hogy a kislánynak ne kelljen a borzalmas látvánnyal szembesülnie, az anyuka a balesetet követően leakasztotta az összes tükröt a lakásban.

A kislány anyukája úgy nyilatkozott, hogy máig sem érthető, hogy a kutya miért esett neki a lányának.

"Ilyen borzasztó sebet én még életemben nem láttam"

- Lili még csak nem is mozgott, amikor a kutya nekirontott - mesélte a médiának az anyuka. - Hallottam a fájdalmas üvöltését, amikor a kutya az arcába harapott. Rohantam a kislánymohoz. Ilyen borzasztó sebet én még életemben nem láttam. A kutya tulajdonképpen kiharapott egy részt az arcából, a felső ajka teljesen eltűnt, láttam a fogait és a nyelvét. Ma csak az egyik fülére hall a gyerekem - idézi fel a tragikus délutánt és annak következményeit az anyuka.

A kislányt sürgősen az intenzív osztályra szállították, és 192 öltéssel varrták össze. Ajkának 25 százalékát elveszítette. Az orvosok nem voltak biztosak abban, hogy a felépülés után Lili az ízérzékelését vissza nyeri-e.

Lili vezetőorvosa azt is hozzáfűzte, hogy nem lehet tudni, hogy a kislány hallása visszatér-e, sőt, a gyermek a szemeit sem tudja tökéletesen összezárni.

Az anyuka az összes tükröt eltüntette a lakásból

Amióta Lili újra otthon van, az anyukája az összes tükröt leakasztotta a falakról, mert egyszerűen nem akarja, hogy a kislány a saját látványától megrémüljön.
Az anyuka ösztönös tettének helyességét gyermekpszichológus szakember is megerősítette.

- Mindenképpen támogató intézkedés az, hogy a tükrök eltűntek a lakásból. Fontos, hogy a gyerek az új élethelyzetébe óvatosan legyen bevezetve - magyarázta a pszichológus szakember az RTL-nek.

A rendőrség tájékoztatása szerint a kutya gazdája is előkerült, aki ellen folyik a nyomozás.

Forrás: Külföld