Egyedülállóként örökbefogadott egy Down-szindrómás kislányt, és most ő a világ legboldogabb apukája

2019 Január 14. • Szerző: Papás Mamás Magazin

"Az első pillanatban éreztem, hogy ő az én lányom".

Luca Trapanese, olasz férfi mindig is szeretett volna apa lenni. Egykori kedvesével azt tervezték, hogy örök befogadnak egy gyereket, de kapcsolatuk végül zátonyra futott. A férfi nem adta fel, és elhatározta, akárhogy is alakult a helyzet, ő egyedül is belevág a szülői feladatokba. Az olasz jog azonban eddig nem engedte meg, hogy egyedülállóként gyereket fogadjon örökbe. Míg nem 2017-ben módosították az olasz örökbefogadási szabályokat, és Trapanese előtt megnyílt a lehetőség az adoptálásra.

- Elmondták nekem, hogy egy olyan problémás gyereket kapnék, aki súlyos betegségben szenved, és viselkedési zavarai vannak. De én nem bántam - nyilatkozta az apuka.

A 41 éves férfi és exe korábban egy olyan segélyszervezetet vezetett, amely akadályozott emberekkel foglalkozott, ezért is döntöttek anno úgy, hogy az a gyerek, akit adoptálnak, szintén sérült, illetve speciális igényű lesz.

- Egyszer csak csörgött a telefon, és szóltak, hogy lenne itt nekem egy kislány, aki 30 napos, és Albának hívják. Down-szindrómás, és a vér szerinti anyukája lemondott róla. De nem csak ő, hanem további 20 családnál sem illet bele a képbe. Én azonnal igent mondtam - folytatja a boldog apa.

"Azonnal éreztem, hogy ő az én lányom"

Trapanese már rohant is a kórházba, hogy karjaiba vegye a csöppséget. - Az első pillanattól éreztem, hogy ő az én kicsi lányom" - mondja.
- A korábbi tapasztalataimnál fogva tudtam, hogy el tudom látni őt, és meg tudom neki adni, amire szüksége van.

Így lettek ő ketten egy család. Trapanese megkapta az a gyereket, akire mindig is vágyott, Alba pedig azt az apukát, aki szívből szereti őt. Az apukája elmondása szerint Alba erős karakterű kislány. Imád játszani, enni és táncolni. Nagyon kedveli a társaságot, ezért az apukája gyakran viszi őt játszótérre vagy múzeumba.