Egy hároméves kisfiú fagyoskodik minden reggel a jeges, fedetlen buszmegállóban értelmetlen járatkiesés miatt!

2019 Január 12.

Egy hároméves kisfiú és az anyukája fagyoskodnak reggelente egy fedetlen buszmegállóban fél órán keresztül, mert a járatritkítás miatt csak így tudnak eljutni az óvodáig. Az óvodás kisfiú hajnalban ébred, hogy utána kemény mínuszok között kezdje a napját.

Vanessza és kisfia, Beni hóban, fagyban fél órát kénytelen várakozni az átszállásra a buszmegállóban, ráadásul a 20 perces útjuk két órás lett. Az aggódó édesanya segítségben vagy megoldásban reménykedik, ezért minden megosztásnak örül.

"Kedves barátok, rokonok, ismerősök és azok ismerősei!

Kérlek, osszátok meg minél többen, (ha nem is olvasod végig, kérlek akkor is), hátha eljut valaki olyan személyhez, akit érdekel is a pecabotokon lógó kis csalik, az az mi, a volán buszos utazók. Sajnos a volán busztársasághoz írt levelem nem ért célba, ezért így próbálkozom, hátha több sikerrel járok. Hozzáteszem nem csak az én problémám. Sok 100 ember problémája.

Az eddig tökéletesen működő járatokkal 30-40 perc alatt eljutottunk bárhova, de mi csak Gödöllőről szeretnénk a veresegyházi Liget óvodába eljutni, amit eddig a Veresegyházi általános iskolától közvetlen meg tudtunk tenni a 392-es busszal minden reggel. Most az utunk kb. 2 óra hossza. A 3 és fél éves kisfiam 04:15kor ébred (jól látod), és indul neki a napnak a mínusz fokoknak, elindulunk majd az általános iskolánál a hideg fedetlen lefagyott padoknál várakozunk 30 percet, mire meg érkezik az a busz, ami eddig közvetlen érkezett a Gödöllői után 1 perccel. 

De nem csak ezt a járatott vették el tőlünk, délután a megszokott járatokat kicserélték egyetlen 1 db járatra, ami 30 perces menetidővel éri el az iskolát, ami egyébként gyalog is 15 perc. Nem a sétával van bajunk, főleg ha egy magunkról van szó, de vajon nektek, akik a nagy asztalt körbe ültétek, majd beszálltatok a meleg Audiba, megkérdeztétek a buszvezetőket vagy azokat, akik a busszal utaznak, hogy vajon jó-e, ha átrendezitek lehetetlen módon, és egy 20 perces útból csináltok 2 órásat?? Ha nem lenne elég meghökkentő, csatoltam egy képet, ahol a kisfiam épp csontig fagy!! Miattatok, akik helyettünk döntöttetek! 

Újra elmondom nem csak az én problémám, MINDENKIÉ, akik ezekkel a busszal közlekedtek kisgyerek, idős emberek és dolgozó emberek, akik most gyalog teszik meg az útjukat, vagy épp türelmesen várnak, amíg szép lassan befeketedik a lábuk a hidegtől egy 3 éves gyereknek 4 órakor még ágyban a helye!!!!! Az idős hölgynek a kórházba vezető úton nem egy combnyaktörés hiányzik a jeges lefagyott járdákon (mert erre is kitérhetnénk), de mi csak szeretnénk visszakérni a régi menetrendet. Vajon kit zavart, hogy mindenki el jutott ahova akart? Ha valaki ötletesebb, frappánsabbat is hozzászólna szívesen, fogadjuk, kivéve a tedd le a jogosítványt, stb. feladványokat. Köszönjük nektek, hogy ezzel is meg könnyebbítettétek a kis CSALIK életét! Köszönöm, aki meg osztja".

Forrás: Facebook