Baleset érte a MOM-tűzben tragikusan elhunyt kislány testvérét is

2019 Július 06.

A gyászoló édesanyának nem csak meg kell birkóznia kislánya elvesztésével, hanem a másik két gyermekét egy nevelőotthonban helyezték el. Az intézetben az egyik fiát baleset érte, az azonban még nem tisztázott, hogy pontosan mi történt.

Az egész országot megrázta az a tragédia, amely a MOM Sportközpont tetején történt. Mint ismert, a tragédiát megelőzően az édesanya három gyermekével a XII. kerületi Gesztenyés-kertben játszott. Zselyke és Dominik felment a MOM Sportközpont tetejére, ahol egy használaton kívüli fabódé állt, amely kigyulladt, és a tűz pillanatok alatt elterjedt. Dominik amint meglátta, hogy mi történt, segítségért kiáltott, de a mentők hosszas küzdelem után sem tudták megmenteni a kislány életét.
Az anya két gyermekét elvette a gyámhivatal.

A gyászoló édesanyát képviselő jogvédő iroda elnöke, Vidák Aladár.D. Anita állítja: jogtalanul vette el az édesanyától a két gyermekét a gyámhivatal - írja a Blikk. Az édesanya időközben számos hivatalban járt, hogy bebizonyítsa: alkalmas a gyermekei nevelésére.

EZ IS ÉRDEKELHET: MIKORTÓL HAGYHATÓ OTTHON EGYEDÜL A GYEREK? MIRE ÜGYELJ? »»

Az intézményben baleset érte az anyuka másik gyermekét

Az intézményben baleset érte az egyik gyermeket, az azonban még nem tisztázott, hogy pontosan mi történt. Ő semmire nem emlékszik. Duzzanatos zúzódások találhatóak a homlokán és a lábán. Mindezek pedig azt igazolják, hogy a gyermekek nem megfelelően gondos felügyelet mellett tartózkodnak.

Nem lehet tudni, hogy sérült meg a kisfiú

Az intézetben dolgozó pszichológus szerint a kisfiúnak bűntudata van a lánytestvére halála miatt, de az sem kizárt, hogy a gyermek az otthonban ért folyamatos impulzusok és ráhatások eredményeként gondolja mindezeket – írja a Blikk.