Babakocsit toló anyukát gázolt részegen, cserbenhagyta, majd visszatért a helyszínre, hogy bámulja a balesetet a többi gyalogossal együtt

2018 Augusztus 25. • Szerző: MTI

A férfi ittasan elgázolt egy babakocsit toló nőt, majd elhajtott a helyszínről 2016 októberében Szentendrén, Most vádat emeltek a cserbenhagyó gázoló ellen.

Vádat emelt a Budakörnyéki Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki ittasan elgázolt egy babakocsit toló nőt, majd elhajtott a helyszínről 2016 októberében Szentendrén - közölte a Pest megyei főügyész pénteken az MTI-vel.

Szabó Ferenc a közleményben azt írta, a férfi késő délután a Kálvária útnál ki akart kikerülni egy autót, azonban nem vette észre a babakocsit toló nőt, és elütötte. Az ütközéskor a nő a szélvédőnek csapódott, majd 18 méterrel odébb az úttestre zuhant, a babakocsi a két hónapos csecsemővel 17 métert repült, egy füves részen a kerekeire érkezett, majd elborult.

A csecsemőnek nem esett baja
A balesetben az anya nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett, a csecsemőnek nem esett baja.
A közlemény szerint az anya rikító rózsaszín dzsekit viselt, a babakocsi pedig feltűnő narancssárga-szürke színű volt.
A férfi vérének etil-alkohol koncentrációja a bűncselekményi mennyiséghatár négyszerese volt - emelte ki a főügyész.

Visszatért a baleet helyszínére, ám nem azért, hogy beismerje a gázolást
A vádlott a baleset után megállás nélkül elhajtott, később gyalog visszatért a helyszínre, és elvegyült a balesetet figyelő járókelők között, ahol a rendőrök a személyleírások alapján felismerték, és őrizetbe vették - olvasható a közleményben.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség a férfit súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés, valamint segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével vádolja, és börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Forrás: MTI 2018. augusztus 24.
A fotó csak illusztráció, forrás: Freepik