Babakocsiba csapódott egy golyólövedék itthon

2020 Szeptember 28.

Csak a szerencsének köszönhető, hogy senki nem sérült meg. (A fotó csak illusztráció).

Könnyen végződhetett volna tragédiával a Heves megyében történt eset: lövedék csapódott egy babakocsiba Egerszólát mellett - írja az Egri Ügyek.

A portál úgy értesült, hogy szeptember első hétvégéjén egy Tarnaszentmária és Egerszólát közötti családi házban egyszer csak mindenki egy nagy csattanásra lett figyelmes, utána pedig egy lövedéket találtak kisgyerekük babakocsijában. A szülők azonnal értesítették a rendőrséget, amely először az illetékes vadásztársasággal vette fel a kapcsolatot, ám kiderült, hogy abban az időben senki nem vadászott a környéken.

A rendőrök megállapították, hogy a katonai célra alkalmas lőszer Sirok irányából érkezhetett, a nagyjából másfél kilométerre fekvő lőszergyárából – írja a portál. A gyár azóta beismerte, hogy a területéről lőtték ki a golyót, amely valószínűleg gellert kapott, ezért csapódott be a tanyán álló babakocsiba.

Az Egri Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A cégnél belső vizsgálat indult.

Fotó: Freepik