"Az oktatás az összeomlás határán áll" - a PDSZ szerint

2020 November 04.

PDSZ: "Bekövetkezett az, aminek elkerülése érdekében augusztus óta petícionáljuk a kormányt"

Az oktatás kritikus helyzetben van. Tömegek betegszenek le, a beígért járványügyi intézkedések elmaradnak. Nincsenek adatok, nincsenek információk. Senki nem tud biztosat azon túl, hogy a pedagógus kollégák sorra betegszenek meg. Az összeomlás szinte elkerülhetetlen - írja a PDSZ kampánylapja a nedolgozzingyen.hu.

A portál szerint intézmények hosszú sora jelzi a megbetegedések számának ijesztő növekedését. Kétségbeesett kollégák panaszolják, hogy nem történnek kézzelfogható járványügyi intézkedések. Sorra betegednek le a dolgozók, a betegség megjelenése után is még napokig járnak a potenciálisan fertőző osztályok az intézményekbe. Előfordul, hogy olyan diákok is jár iskolába, akinek a testvére bizonyítottan COVID-os.

A diákok betegségeiről senki sem tud semmit, csak ami véletlenül kiderül. A tanárokéról sem feltétlen, mert sok helyen bejárnak „tünetes” kollégák is.
Az intézmények nem kapnak megfelelő tájékoztatást, a vezetők nem tudják, mit tehetnek, saját hatáskörben akkor sem rendelhetnek el digitális tanrendet, amikor már a kollégák akkora száma hiányzik, hogy a működés fenntarthatatlan.

Az oktatás nem bírja tovább ezt a helyzetet. Bekövetkezett az, aminek elkerülése érdekében augusztus óta a PDSZ petícionálja a kormányt - írják.

A cikk teljes terjedelemben a nedolgozzingyen.hu-n olvasható el.