Az anyuka végleg megtiltotta a kütyüzést és a tévét 5 gyermekének - ez történt utána

2019 November 19.

A családanya csak egy hónapra tervezte a tablett, okostelefon és számítógép mentes időszakot, ám annyira bevált az új életmód, hogy már nem is akarnak visszatérni az elektrotechnikai eszközökhöz.

A kaliforniai író-blogger Molly De Frank megtiltotta gyerekeinek a tablettezést és a tévénézést. 7 hónap elteltével a gyerekek kedvenc időtöltése az olvasás lett.

Az ötgyerekes anyuka be akarta bizonyítani országnak-világnak, hogy igenis van élet az okostelefonon,  tabletten, számítógépen és a tévén túl - már, ami a  gyermeknevelést illeti.

Molly addig is szigorúan korlátozta a kütyük használatát, és nem engedte az eszközöket használni mindössze naponta 1 órát, amire a kicsik folyton csak panaszkodtak, és nem értették, hogy miért nem lóghatnak a neten többet.

Amikor egy alkalommal kisfia hazaért az oviból, és első kérdése az volt, hogy "Anya, ugye játszhatok a telefonodon", akkor Molly végleg eldöntötte, hogy véget vet a telefon- és mindenféle képernyőfüggőségnek.

A passzív képernyőnéző gyerekekből egy idő után interaktív játékokat játszani képes, kooperatív együtt nevetgélő csapat lett, akik nem csak a kreativitásukra találtak rá újra, hanem hogy, hogy sem kezükbe vettek könyveket is. A képernyőt egyre kezdte kiszorítani a tartalmas játékokkal és családi szórakozásokkal teli, minőségi idő.

"Olyan, mintha visszakaptam volna a gyerekeimet"

Facebook posztjában így mesél erről az anyuka:

"Néhány hónapja nem engedjük a gyerekeinket a monitor  közelébe. Hogy miért? Mert a gyerekeim droidok módjára  kezdtek viselkedni. Napi 1 órát engedtük korábban őket kütyüzni, de ennyi is  elég volt ahhoz, hogy a telefon kiölje belőlük a  kreativitást, hisztisek lettek, állandóan marták egymást. Egy darabig tiltakoztak ugyan, de aztán  továbbléptek. Komolyan mondom, olyan, mintha visszakaptam  volna a gyerekeimet.
(...)
Szombat reggeleken a gyerekek mindig azt látták, hogy a  férjemmel együtt az ágyban olvasunk. Aztán fogták a saját  kis könyveiket, és csatlakoztak hozzánk.

Ma okostelefonok helyett könyvekkel járunk étterembe, és  a lányom olvasása és hihetetlenül sokat javult az elmúlt  hét hónap alatt."

A lenti fotó nem egy beállított fotó, hanem ma már így telnek a család szombat délelőttjei.

Molly örömmel osztotta meg a családi képeit, biztatva  másokat is arra, hogy példát vegyenek róluk.

Forrás: Facebook, curioctopus.de, ABC News