Autóban hagytak egy kisbabát a nyári melegben!

2018 Június 20.

Ismét az autóban hagyta egy szülő a nyári melegben csecsemőkorú gyermekét. Az utóbbi időben ez már a többedik ilyen eset.

Az utóbbi időben már a harmadik olyan eset történik, amikor valaki bezárt gépkocsiban hagyja a gyermekét - számol be a Paraméter.


Forrás: Facebook

Egy járókelő vette észre az autóban hagyott babát - a baba jól van!
Mindenkit sokkolt, amikor június 11-én egy két és fél éves kislány veszítette életét, amikor várandós anyukája őt az autóban hagyta, amíg orvosi kivizsgálásra ment.
Nemrégen a trencséni áruház parkolójában hagyott valaki egy babát a parkoló autóban.
A legújabb eset szlovákiai Nagymihályon történt, ahol egy autóban hagyott babára lett figyelmes egy járókelő, aki azonnal riasztotta a rendőrséget. 
Szerencsére a kisbabának így nem lett semmi baja.

Mi történik, ha a nyári melegben az autóban hagyják a babát, kisgyereket?

Ha egy gyermeket bezárunk a tűző napon hagyott autóba, akkor akár meg is hallhat! A kánikulában elég néhány perc a bezárt, levegőtlen autóban, és a kisgyerek agyában és veséjében visszafordíthatatlan károk keletkeznek.

10 perc elteltével akár 10-15 fokot is megemelkedhet az autó belső hőmérséklete, 60 perc elteltével akár 45-fokot is, ami végzetes tragédiával jár! Az autóba zárt babák ilyenkor poklot élnek meg... Egy bekötött kisgyermeknek semmi esélye arra, hogy segítsen önmagán.

Általában ezek az esetek akkor fordulnak elő, amikor az anyukák nem szeretnék az alvó babát felébreszteni, és nem gondolnak bele a következményekbe.
Bármikor, amikor járókelőként ilyet észlelünk, ne féljünk beavatkozni, és azonnal értesítsük a rendőrséget. Ha kell, törjük be az ablakot, életet menthet!

Fotó: Facebook