Akkora az IQ-ja a 10 éves kislánynak, mint Albert Einsteiné és Stephen Hawkingé

2019 December 18.

A 10 éves kislány jelenleg a legfiatalabb tagja a világ legokosabb embereit tömörítő elitklubnak.

Egy tízéves brit kislánynak akkora az IQ-ja, mint Albert Einsteinnek és Stephen Hawkingnak – írja a TheSun.

A birminghami Freya Mangotra a maximális 162 pontot érte el a Mensa Cattell III B tesztjén, és ezzel a világ legmagasabb intelligenciájú embereit tömörítő elit társaság legfiatalabb tagja lett.

- Ez a legmagasabb pontszám, amit 18 év alatt bárki is elérhet – nyilatkozta a család. - Mi már két-három éves korában tudtuk, hogy különleges képességei vannak, ezzel együtt nem szeretnék túl nagy terhet tenni a vállára – tette hozzá Freya apukája. – Hihetetlenül gyorsan átlátja a dolgokat. Nagyon jó a összpontosító képessége és a memóriája – elég, ha egyszer elolvas valamit, és mát tudja is. Hálásak vagyunk, hogy ő a kislányunk - mondta a büszke apuka.

Freya imád olvasni és szabadidejében Taekwondoo-edzésekre jár. Szeretne író lenni, mert nagyon szereti a jó történeteket, de a filmrendezés is érdekli – mesélték a szülei.

Hogyan neveljünk intelligens gyereket?

Egy korábbi kutatás rávilágított arra, hogy ha rendszeresen megöleljük a gyermekünket, akkor nem csak a kiegyensúlyozott szellemi-érzelmi fejlődéséhez járulunk hozzá, hanem intelligens is lesz.

További módszerek is léteznek arra, amivel egy gyerek intelligenciáját növelhetjük. Elsbeth Ster svájci tanuláskutató négy dolgot is ajánl, amivel növelhető a gyerek IQ-ja.

Fotó: Freepik