A nem beszélő autista kislány 3 év után váratlanul megszólalt! Ezt mondta először

2020 Május 06. • Szerző: Papás Mamás Magazin

A nem beszélő autista kislány anyukája elmesélte, hogy Coco egy speciális beszéd- és viselkedési terápián vett részt, illetve szigorú étrendet követett.

Coco Bradford 26 éves korában mondta ki az első szavát, majd a beszédfejlődése hirtelen abbamaradt, sőt visszafejlődött, és egy idő után már a nevét sem tudta megismételni. A beszéd elmaradása mellett a szemkontaktus hiánya is jelentkezett nála, amely az autista emberekre jellemező tünet.

Az autista kislány szülei az ABA alkalmazott viselkedési terápia mellett döntöttek (az ABA terápia hazánkban is elérhető terápia - a szerk.), és legnagyobb megdöbbenésükre Coco beszéde két nappal az ötödik születésnapja után visszatért.

Anyukája, Rachel Bradford még január 26-án osztotta meg a nagy hírt a Facebookon. Az anyuka elmondása szerint a kislány ezt mondta ki először:

"Kérek még pirítóst!"

Az anyuka így nyilatkozott a The Daily Mailnek: „Nagyon varázslatos pillanat volt. Olyan elégedettnek tűnt önmagával, hogy fel-le ugrált, és egyre csak azt ismételt "Kérek még pirítóst".

Az anyukát az már nem lepte meg annyira, hogy az első kimondott szó a pirítóssal kapcsolatos volt, mert ez a kislány egyik nagy kedvence. A szülei elmondták azt is, hogy a kislány speciális étrendet követ.
A "pirítós" kimondása csak a kezdet volt, Coco másnap hangosan köszöntötte az apukáját, amikor hazatért a munkából.

A családot nagyon meghatották a történtek, és a kislány azóta is minden nap újabb szavakkal örvendezteti meg a szüleit.

Forrás: Külföld