Vuk játszótér (fotók): Játszótér, ahol meséből van még a kerítés is!

2018 Október 08. • Szerző: Papás Mamás Magazin

Játszótér ajánló – A Vuk mesejátszótér kihagyhatatlan élmény, ha szeretitek a népszerű mesét. Mutatjuk a fotókat.

A Vuk mesejátszótér viszonylag kis alapterületű játszótér, ahol a helyet különösen jól kihasználták: a mesepark több eszközt kapott, mint bármelyik más átlagos játszótér.
Habár kisebb és nagyobb gyerekekre egyaránt gondoltak, meglátásunk szerint, a játszótér inkább 2-5 éves gyerekeknek való, mintsem nagyobbaknak.

​Cím: Budapest, I. kerület, Gellért-hegy, Szirtes utca - Bérc utca sarka
Megközelítés:
Gellért-hegy tetején található Búsuló Juhász Étteremtől 1 perc séta, Bérc utca - Szirtes utca saroktelke, ahogy a lenti képen is látszik.
Infrastruktúra: buszmegálló a közelben, parkolás hétköznap fizetős, működő ivókút van, mosdó nincs, zöldésges kisbolt a játszótér mellett található. A Vuk mesejátszótéren a belépés pillanatában a népszerű mese világába csöppenünk, mert lépten-nyomon megjelenik Vuk és barátainak kedves mesefigurája: Karak, Íny, Unka, Szú, Vahur és az ölelkező libák gondoskodnak a mesés játékélményről.

Árnyas homokozó, biztonságos gumiburkolattal bevont "rókavár", azaz mászó domb, rövid mászó alagutak, több fajta hinta, mászóka rendszer, rúgós egyensúlyozó játék, billegő kötélpálya, „erdei” csúszkapálya teszik próbára a gyerekek bátorságát és ügyességét. Mivel a mesejátszótér Budapest legszebb helyszínén, a Gellért-hegyen található, a programot feltétlenül kössük össze egy kis panorámavadászattal!

A lenti képen a "rókalyukakkal" tűzdelt "rókavár" látható, amire még a totyogókat is bátran felengedhetjük.A barátságos mesefigurákra szinte az összes gyerek felmászik.A mászókát az ölelkező libáknak dedikálták.Vuk Karak társaságában látható, aki mindenre megtanítja őt, például arra, hogy a rendes rókák nappal alszanak, éjszaka vadásznak.

Háttérben az árnyas homokzó.A játszótér tele van rugós játékokkal, libikókával.

A lenti egensúlyozó pályán a nagyobb gyerek már egészen ügyesen végig tudnak menni. A lenti játék hihetetlenül fejleszti az egyensúlyérzéket!Az ölelkező libák szintén nagyon szeretnek gyerekekkel fotózkodni.

A nagyobb gyerekeket óriás sakk, nagymozgásos játékok, függeszkedők szórakoztatják.

Szú a süni, akivel Vuk az első vadászatok egyikén közelebbről is megismerkedett.

A lenti kép jobb sarkában látható egy "szikla", amelyből "víz fakad" (ivókút).A játszótér, ahol meséből van a kerítés...

Fotók a cikkben: papasmamasmagazin.hu